0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Türkmenistan - Namangan Uçak Bileti

Türkmenistan - Namangan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Namangan Şehir Rehberi

Namangan Özbekistan Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Özbekistan'nın doğusundaki Fergana vadisi'nin kuzeyindeki Namangan eyaleti'nin başkentidir. Bu tarih kokan şehre Namangan uçak bileti alarak rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Nüfusu yaklaşık yarım milyondur. Namangan, Özbekistan'ın üçüncü büyük nüfusudur. Namangan ismini bölgede bulunan tuz ocaklarından almıştır. Ülkenin kuzeydoğusunda, Fergana vadisinin kuzeyinde Namangan eyaletinde yer almaktadır. Şehir tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişmiştir. Namangan karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları sıcaktır. Ekonomi ağırlıklı olarak tarımdır. Kurak iklim nedeniyle, hemen hemen tüm bitkileri Syr Derya boyunca ve Chatkal Dağları nehir vadilerinde sulanan arazi de yetiştirilir. Ekilen dönümün büyük bir kısmı pamuktur. Hafif sanayi için bir merkezdir. Şehrin büyük kısmı Farsça konuşmaktadır. 

Doğal kaynaklar petrol, doğal gaz, altın, kurşun, bakır, kuvars ve antikon yatakları içerir. 

Namangan bölgesinde 690 okul, 10 akademik lise, 108 kolej bulunmaktadır.  Namangan şehrinde buna ek olarak üç yüksek öğretim kurumu vardır. Namangan Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü, ve Namangan Mühendislik Teknoloji Enstitüsü vardır. 

Namangan bölgesi, Özbekistan'ın asırlık tarihinde, özellikle bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
Bölgede tarihi ve kutsal yerler vardır. Molla Kırgız Camii, Ota Valikhon Tur ve Şeyh Iskhok Eshon camileri, Hasrati mavlono Lutfullokh Chustiy kompleksi, Molla Bozor Okhund türbesi ve Bibi Ona gibi kutsal yerler. 

Namangan şehir merkezine Namangan uçak bileti alarak 12 km mesafede ki Namangan Havaalanına farklı ülkelerden ulaşabilirsiniz. Kente ayrıca 1912 yılında inşa edilmiş bir tren istasyonu hizmet vermektedir. 

NAMANGAN’DA GEZİLECEK YERLER 

Babur Park : Namangan'daki Babur Parkı, Özbekistan Şehrin merkezinde yer alıyor. Babur Park, adını Fergana Vadisi'nde doğan İmparator Babur'un adından almıştır ve birçok eski chinor ağacıyla ünlüdür. 

Molla Kırgız Medresesi : 1910 yılında inşa edilen Molla Kırgız Medresesi adını yerel bir mimar olan Usto Kırgız'dan almıştır. Namangan'lı zengin bir pamuk kralı tarafından kurulan müze, Sovyetler tarafından kapatıldı. Medrese bağımsızlığın ardından yerel halk tarafından restore edilmiş ve tarihi bir anıt olarak tekrar açılmıştır.  Medresenin minareleri ve portalı tamamen restore edilmiş, beyaz, mavi, sarı ve yeşil mozaik çiniler ile süslenmiştir. İçeride, yaklaşık 150 öğrenciye ev sahipliği yapacak 35 odayla çevrili küçük bir avlu bulunmaktadır. 

Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii : Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii 1720'lerden kalmadır ve yerel mimar Usto Muhammed İbrahim'in eseridir. Her ikisi de yakın zamanda yenilenmiştir. Dört tarafı da açılan portal kubbeli cami, 12. yüzyılda olağan olan ancak Fergana Vadisi'nde ortadan kaybolan bir yöntemle üretilen karmaşık pişmiş toprak çini işçiliğine ev sahipliği yapıyor. Binalar ibadete açık, ancak sadece erkekler girebilir. 

Ota Valikhon Tur Camii : 1915 yılında inşa edilen Ota Valikhon Tur Camii, Namangan çarşısının 1 km doğusunda yer almaktadır. Arap kaligrafisi, muhteşem yıldız şekilli oymalarla dış cephedeki tuğlaları süslüyor. Büyük kubbeler mavi mozaik çizgilerle dekore edilmiştir. Şimdilerde namangan sanatçılar sendikasının bir galerisidir ve yerel sanatçıların çalışmaları sergilenir. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store