0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Trabzon - Almati Uçak Bileti

Trabzon - Almati uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Trabzon Şehir Rehberi

Karadeniz Bölgesi'nin eşsiz doğasını ve tarihi kültürünü yansıtan Trabzon, bölgenin en önemli ve en büyük şehirlerinden biridir. Giresun , Rize , Bayburt ve Gümüşhane'ye komşu olan Trabzon yemyeşil dağlardan oluşan muhteşem bir şehirdir. Güney kesimdeki dağlar Karadeniz kıyılarına kadar uzanır ve dağların yüksekliği yaklaşık 2.000 metreye kadar ulaşır. 4.000 yıllık bir tarihe sahip olan Trabzon, Bizans ve Roma dönemlerine tanıklık etmiştir.Dillerin ve kültürlerin buluşma noktası haline gelen Trabzon, günümüzde bu yapısını koruyama başarmıştır. Roma, Bizans ve Osmanlı'nın tarihi mirasına şahitlik eden ve bugünün modern şehri Trabzon'u yakından görmek için Trabzon uçak bileti alarak bu şehri keşfedebilirsiniz

Trabzon’a Nasıl Gidilir?

Karadeniz bölgesinde yer alan Trabzon, Türkiye’nin kuzey kısmında yer alan turistik şehir olarak ön plana çıkmaktadır. Trabzon’a seyahat etmek için Trabzon şehrin de bulunan Trabzon Uluslararası Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Trabzon uçak bileti sayesinde Trabzon’a seyahat edebilirsiniz. 

Trabzon Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Trabzon, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Trabzon uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Trabzon’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Antik Roma döneminden Osmanlı dönemine kadar izler taşıyan Trabzon, bölgede bir ticaret merkeziydi. Orta Çağ'da bu şehir, Yunan İmparatorluğu'nun başkentiydi. Tarihi yapılar arasında Vazelon Manastırı, Kızlar Manastırı, Kaymaklı Manastırı, Aya Anna, Hagios Konstantinos, Gülbahar Hatun Camii, Trabzon Müzesi, Atatürk Köşkü ve Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı tarihi yapılarından bazılarıdır. Surlar ve Trabzon Kalesi şehrin eski yapılarındandır. Bu duvarların büyük bir kısmı, Roma döneminden günümüze kadar dayanmıştır. Şehrin arkasındaki tepelerden deniz kenarına kadar surları görebilirsiniz. Sümela Manastırı, Orta Karadeniz'in en görkemli yapıları arasındadır. Maçka ilçesine bağlı Altındere Köyü'nde bulunan manastır sarp bir kayalık üzerine inşa edilmiştir. Karadağ eteklerindeki bu gizemli yer halk arasında Meryem Ana olarak bilinir. Yapı vadiden 300 metre yüksekliktedir.

Kentte Karadeniz Bölgesi'nin ve Trabzon'un tarihi, kültürü ve gelenekleri hakkında net bilgiler alabileceğiniz müzeler de bulunmaktadır. Trabzon Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Cevdet Sunay Müzesi ve Trabzon Müzesi önemli müzelerdir. Karadeniz bölgesi için “turizm” dediğinizde ille de deniz, kum ve güneş demek değil; bunun yerine yaylalara atıfta bulunur. Yaylalar harika doğa harikalarıdır ve her yıl yayla şenlikleri yapılır. Halk genellikle piknik ve etnik bir dans olan “ horon ” için yaylalara gider . Şolma Yaylası, Haçka Obası Yaylası, Erik Yaylası Garest Yaylası, Şekersu Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Lapazan Yaylası ve Halsizen Yaylası görülmeye değer yerlerdendir.  Buraları Trabzon uçak bileti alarak mutlaka görmelisiniz.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Almati Şehir Rehberi

Almatı, Kazakistan'ın eski başkentidir ve halen en büyük şehridir. Orta Asya'nın finans ve kültür merkezi olan Almatı, Kazakistan'ın güney sınırındaki Zailiysky Alatau'nun karla kaplı dağlarının karşısında yer alır ve yaklaşık 1,5 milyon insana ev sahipliği yapmaktadır. Orta Asya için önemli bir ticaret merkezi olan Almati, zenginliğini 24 saat açık süpermarketler, kaliteli restoranlar, hareketli gece hayatı ve yepyeni kayak merkezlerinde kendini göstermektedir. Almatı, turistler tarafından en çok kış sporları cenneti olarak bilinir. Yakınlarda Chimbulak, Ak-Bulak ve Tabagan gibi mükemmel kayak merkezleri bulunmaktadır.

Almati Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Almatı, yazları sıcak olan ve kurak mevsimi olmayan nemli bir karasal iklime sahiptir. Temmuz-Eylül en sıcak ve kurak aylar iken, Kasım-Mart arası oldukça soğuk olabilir. Şehrin hava kalitesi dünyanın en kötüleri arasında yer alsa da, şehir merkezi yine de hoş bir yerdir.

Almati’ye Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Almati, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda eski başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Almati’ye karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Almati uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

İstanbul-Almati arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Almati arası uçakla 5 saat 20 dakika sürmektedir. 

Almati Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Almati, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Almati’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Kazakistan Sanat Müzesi: Kazaktan Rus sanatına ve tüm modern Kazak el sanatlarına sahip müze, Almatı'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri

Kok-Tobe Tepesi: Size Almati manzarası sunan bu tepeye bir teleferik yardımı ile çıkabilirsiniz. Ayrıca tepede birçok alışveriş yapabileceğiniz dükkan, park, oyun salonu bulunmaktadır.

Baiken Camii:  Almatı denen bu harikulade yerde görülmesi gereken bir diğer cazibe ise Bayıken Camii. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarafından 5 Aralık 2014'te açılan cami Almatı'nın Bostandyk bölgesindeki en büyük camidir. Baiken Camii 6000 m2 alan üzerine inşa edilmiş olup, 3000 kişi kapasiteli ve 6 kattan oluşmaktadır. Kadın ve erkek ibadethaneleri için farklı bölümleri bulunan bu cami, Almatı'nın en modern mimari eserlerinden biridir.

Shymbulak Kayak Merkezi :  Zailiuskiy Alwatau dağlarında, deniz seviyesinden 2260 m yüksekte yer alır ve Almatı Şehri'nin 25 km dışında, yazın ortalama 25 derece ve kışın -7 derece sıcaklıktadır. Aralık ayından nisan ayına kadar başlayan kayak sezonu ile birlikte ortalama kar yağışı 1.5 m civarındadır.

Büyük Almati Gölü: En önemli turistik cazibe merkezlerinden biri Büyük Almatı Gölü'dür ve bu güzel ülkeyi ziyaret ederken hiç kaçırmamalı. Büyük Almatı Gölü, deniz seviyesinden 2511 m yükseklikte ve Almatı'nın 28.5 km güneyinde bulunan Bolshaya Almatinka Nehri geçidinde yer almaktadır.

Asansiyon Katedrali: Ayrıca 'Zenkov Katedrali' olarak da bilinen Yükseliş Katedrali, 56 metre yüksekliği ile Almatı şehrinin en güzel, görkemli ve mimari anıtlarından biri olup, Almatı'nın yeşil Panfilov Parkı içerisinde yer almaktadır.

Rakhat Çikolata Fabrikası: Çikolatalara aşık mısınız yoksa çok tatlı bir dişiniz mi var, merak etmeyin çünkü Almatı'da ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer var - Rakhat Çikolata fabrikası. Fabrika Zenkova caddesi üzerinde yer alıyor ve sadece havadaki aromatik tatlılığı koklayarak Rakhat'ın altın kapılarına ulaşabilirsiniz. Kazak'ta zevk anlamına gelen Rakhat, neredeyse 70 yıl öncesine dayanan en eski çikolata üreticisidir. Yaklaşık 3500 işçi, biri Almatı'da ve biri Çimkent şehrinde bulunan 2 fabrikada çalışıyor. Şeker hastası insanlar için de çikolata yapıyorlar ve şeker, kurabiye ve waffle gibi düşük kalorili ürünleri halk ve turistler arasında ilgi görüyor.

Bağımsızlık Anıtı: Bağımsızlık Anıtı veya Altın Savaşçı Anıtı, Almatı Cumhuriyet Meydanı'nda yer alır ve 91 fit uzunluğunda bir sütunda durur ve 1997'ye kadar başkentken Kazakistan'ın, halkının ve Almatı şehrinin rolünün bağımsızlığını gösterir. Anıt ayrıca Kazakistan'ın Kraliçe Tomiris'in zamanından günümüze kadar olan zengin tarihini de tasvir ediyor. Altın adam, Saka Savaşçısı ve Bary'nin bir heykelini tasvir ediyor ve Shota Valihanov liderliğindeki bir grup ünlü Kazak mimar tarafından yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store