0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Taşkent - İstanbul Uçak Bileti

Taşkent - İstanbul uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Taşkent Şehir Rehberi

Taşkent, Orta Asya’nın en büyük şehri ve aynı zamanda Özbekistan’ın başkentidir. Günümüzde halen önemini koruyan bu şehre Taşkent uçak bileti alarak ziyaret etmek oldukça kolay hale gelmiştir. Tarih boyunca Çaç, Çaçkent, Şaşkent ve Binkent gibi birçok isimlerle anılmıştır. Batı ve Doğu arasındaki kervan yolları üzerinde kurulmuş olması Taşkent’i tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi haline getirmiştir. Taşkent ilk olarak 11. Yüzyılda Kaşgarlı Mahmud ve Biruni tarafından yazılan metinlerde Taşkent adıyla isimlendirilmiştir. 9. ve 10. Yüzyıllarda Samani Devleti’nin topraklarında yer alan Taşkent, 10-13 yüzyıl başlarına kadar Karahanlılar Devleti’nin topraklarında yer almıştır. 14. Yüzyılda şehir Emir Timur tarafından ele geçirilerek Timur İmparatorluğu’nun merkezi haline gelmiş ve tarih boyunca isminden söz ettirmiştir.

Sırasıyla 16. Yüzyılda Buhara Hanlığı, 17-18. Yüzyıllarda Kazak, Kalmıklar, 1809 yılında Hokand Hanlığı ve 1865 yılında Rus İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Kasım 1917'de Sovyet denetimine girmiş, 1918 yılında Türkistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştur. 1924 yılında kurulan Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti topraklarına dahil olan Taşkent 1930 yılında Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin  başkenti olmuştur. 1 Eylül 1991 tarihinde Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla Özbekistan’ın başkenti olmuştur. Orta Asya’da ilk ve tek olan metro 1977 yılında Özbekistan’da açılmış ve üç güzergahta yolcu taşımaktadır. Ayrıca Taşkent uçak bileti alarak Taşkent Havalimanı ile bu Orta Asya şehrine kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Taşkent’e Nasıl Gidilir?

Günümüzde Taşkent’e seyahat etmek oldukça kolay ve zahmetsizdir. İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı’na Taşkent uçak bileti alarak kolaylıkla gidebilirsiniz. İstanbul Havalimanı’ndan Taşkent’e Özbekistan Havayolları’nın ve Türk Havayolları’nın  aktarmasız uçuş seferleri bulunmaktadır.

 

Türkiye-Taşkent arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Taşkent arası uçuş süresi 4 saat 55 dakikadır.

Taşkent Gezilecek Yerler

Eşsiz Orta Asya mimari yapıları, zengin el sanatları, birbirinden değerli müzeleri, çeşitli kültürel aktiviteleri ile gelenleri kendine hayran bırakan Taşkent, Orta Asya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Günümüzde artan ulaşım seçenekleri ile seyahat etmek kolaylaşmış sadece Taşkent uçak bileti alarak Dünya’nın bir ucundan gelip Taşkent’te zaman geçirmek daha kolay hale gelmiştir. Gelin hep birlikte bu şehirde nereler gezilir? Soruna cevap arayalım.

Abdül Kasım Medresesi: Tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmese de bazı rivayetlere göre 19. Yüzyılın başında inşa edilmiş olabileceği söyleniyor. Medrese adını dönemin önde gelen bilginlerinden ilim ve sanat dalında çalışmalar yapmış olan Abdül Kasım Han’ın adını taşımaktadır. Günümüzde bir çok sanatkar ve zanaatkâr yetiştiren bu medrese, birbirinden yetenekli ressamlar, kuyumcular, minyatür sanatçıları yetiştirmektedir.

Kukeldaş Medresesi: Şehir merkezinde bulunan medrese, 1570 yılında inşa edilmiştir. Dönemin hükümdarı tarafından yaptırılan medrese, kara şeklinde inşa edilmiş olup yapımında sarı tuğla kullanılmıştır. Ortasında büyük bir avlu bulunmaktadır. Bu avlunun çevresinde ise öğrencilerin konakladığı yatakhaneler bulunmaktadır. Taşkent uçak bileti alarak Kukeldaş Medresesi’ni gezebilirsiniz.

Emir Timur Meydanı: Taşkent’i ziyaret edip de Emir Timur Medyanı’na gitmemek gibi bir durum elbette olamaz. Taşkent’in tam ortasında bulunan Emir Timur Meydanı adını Emir Timur’dan almıştır. Şehrin adeta kalbi durumunda olan meydan, şehrin bütün yollarının meydana çıkmasıyla ünlüdür. Meydanın tam ortasında bulunan Emir Timur Heykeli İlkhom Jabbarov tarafından bronzdan yapılmıştır. Ayrıca meydanın etrafında Emir Timur Müzesi, Forumlar Sarayı ve saat kulesi yer almaktadır.

Taşkent Televizyon Kulesi:  Orta Asya’nın en yüksek yapısı olan Taşkent Televizyon Kulesi 365 metre yüksekliğindedir. Kulenin inşasına 1978 yılında başlanmış ve 1985 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Kulenin 100 metre yüksekliğinde ki yerinde seyir terası vardır. Her yeri camdan yapılan bu seyir terasına çıkarak Taşkent Manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Taşkent’te ne yenir?

Bir şehri keşfetmenin olmazsa olmazlarından biri şehrin mutfağını, yöresel lezzetlerini ve bir birinden güzel yemeklerini keşfetmektir. Orta Asya’nın en büyük şehri Taşkent’in mutfağı birçok tanıdık yemeği ve Özbek mutfağını barındırıyor. Taşkent uçak bileti aldıktan sonra bu şehirde ne yemeliyim diye soruyorsanız gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arıyalım.

Çöl Kavunu: Taşkent’in sokaklarında gezerken mutlaka göreceğiniz bu Çöl Kavunu bildiğimiz kavunlardan. Fakat bu kavun türü Çöl’de yetiştiği için tat olarak diğer kavunlara göre biraz farklı Taşkent’de çok fazla tüketilen Çöl Kavunu’nun tadına mutlaka bakmalısınız.

Lagman: Kökleri Asya’ya dayanan çok eski bir çorba türüdür. Erişte ve kuzu parçalarından yapılan çorba içerisine atılan çeşitli sebzelerle birlik harmanlanarak yapılıyor.

Manty: Adından da anımsayacağınız gibi Özbek ve Türk mutfağıyla benzerliklerin en güzel örneği Manty, bizim bildiğimiz mantı ile aynı sadece sunum ve boyutunun daha büyük olmasıyla lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Naryn: Erişte, et, soğan ve karabiberin harmanlanmasıyla yapılan bu yemek geleneksel olarak at etiyle yapılıyor. Kuzu etiyle yapılan yerleride bulmak mümkün.

Plov: Düğün ve özel günlerin vazgeçilmezi aynı zamanda bölgenin en popüler yöresel yemeği Plov, kuru üzüm, havuç, kuzu veya tavuk eti katılarak hazırlanıyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

İstanbul Şehir Rehberi

20 milyon nüfusu ile Türkiye’nin en gelişmiş ve aynı zamanda en kalabalık şehridir. İstanbul Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan geçmişte ve günümüzde önem taşıyan dünya merkezidir. Asya ile Avrupa'yı hem fiziksel hem de kültürel olarak birbirine bağlayan İstanbul, tarihi yarımadası, sayısız doğal ve tarihi mekanlarıyla ön plana çıkmaktadır, Geçmişten günümüze pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve halen dünyanın her yerinden gelen insanlara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. İstanbul uçak bileti ile bu şehri keşfetme fırsatını kaçırmayın.

İstanbul, sosyal ve kültürel zenginlik şehridir. Dinamik ve modern bir şehir olduğu kadar tarihide büyüleyicidir. On altı asırdır kesintisiz olarak Doğu Roma (Bizans) ve Osmanlı olmak üzere iki büyük imparatorluğun başkenti olarak hizmet veren ve iki kıta arasında tam anlamıyla kurulmuş olan İstanbul, Doğu ile Batı ve Akdeniz ile Anadolu'yu harmanlayan kültür ve geleneklere sahiptir. İstanbul'u başkent yapan her medeniyet, İstanbul’a izini bırakmış ve bu şehrin kültürel bir şehir olmasında önemli rol oynamıştır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Topkapı Sarayı: İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanındaki bu görkemli saray, 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının egemenliklerini sürdürdüğü yerdir. Muazzam kompleks, görkemli bir şekilde dekore edilmiş odalardan oluşan yapısı, karmaşık el boyaması çini işleriyle kaplı zengin avluları ile İslam sanatının göz kamaştırıcı eserleri arasındadır.

Galata Kulesi: Galata Kulesi , boğaza bakan eski bir Ceneviz kulesidir ve tepesinde lüks bir restoran bulunmaktadır. Ziyaretçiler’in, İstanbul, Haliç ve Boğaz'ın 360 derecelik mükemmel panoramik manzarasının tadını çıkarabilecekleri muazzam bir yerdir.

Yerebatan Sarnıcı: Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik mekanlarından biridir. 12 sıra halinde 336 sütunla desteklenen bu devasa, saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için imparatorluk su kaynağını depoluyordu. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatılmış, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından tamamlanmıştır.

Dolmabahçe Sarayı: Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyonunun ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. 1854 yılında Sultan I. Abdülmecid tarafından yaptırılan saray , padişahların ana konutu olarak Topkapı Sarayı'nın yerini almıştır

İstanbul Arkeoloji Müzesi: Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi aslında üç müze: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi. Birleştirilmiş üç müze, dünyanın dört bir yanındaki medeniyetlerden 1 milyondan fazla eseri içeriyor. 

Kariye Kilisesi: Bizans anıtlarının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen, fresk yüklü ve mozaikli, muhteşem bir kilisedir. Sütunlarla desteklenmiş, on altı ayrı uzun pencere ile çevrilidir ve doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Kilisenin duvarları İncil'deki hikayeleri tasvir ediyor ve Meryem Ana'nın resimlerine sahip. Dini mutluluğu ve mimari ihtişamı en iyi şekilde aramak isteyenler için İstanbul'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

Kapalı Çarşı: İpek giysilerden mücevhere, deri ve halıya kadar her şeyi alabileceğiniz binlerce dükkandan oluşan bu canlı çarşı, kırk huzurevi, on sekiz kapısı, altmış bir kapalı caddesi ve yirmi beş bin tam zamanlı çalışanı var. 554 yıllık çarşı, sevdikleriniz için bazı hediyelik eşyalar stoklayarak turunuzu sonlandırmak için mükemmel bir uğrak yeridir.

Gülhane Parkı: Huzur ve huzur arayan turistlerin uğrak yeri olan İstanbul'un en eski şehir parklarından biridir. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesini oluşturdu ve ancak kraliyet ailesi tarafından ziyaret edilebildi, ancak 16. yüzyılda halkın ziyaretine açıldı. Çocuk oyun alanı ve koşu ve dinlenme için ağaçlıklı yolları vardır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store