0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Semerkand - Türkmenistan Uçak Bileti

Semerkand - Türkmenistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Semerkand Şehir Rehberi

Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Semerkand, 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanları listesine eklenmiştir. Bu eşsiz şehir, İslam mimarisinin ve sanatının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Semerkand, 15. yüzyılda Afganistan, Pakistan, İran, Azerbaycan, kısmen Rusya, Kazakistan, Çin ve Hindistan'ın bulunduğu toprakları fethetmeyi başaran Özbek ulusal kahramanı Timur'un da başkenti olarak da bilinir. Bugün de hala Özbekistan'ın her yerinde cadde, meydan ve parklarda adı geçmektedir.

Bugün Semerkand, Orta Asya'nın çoğu şehri gibi : eski ve yeni şehir olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Yeni bölüm, sanayi ve kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları dahil olmak üzere şehrin idari kısmının yer aldığı yerdir. Şehrin eski kısmı ise tarihi anıtlar, mağazalar, atölyeler ve eski özel evler içerir. Genellikle şehrin eski kısmına geziler düzenlenir. Semerkand’ın nüfus ve bölge sayısı bakımından Özbekistan'da ikinci sırada yer aldığını söyleyelim. Semerkand uçak bileti alarak bu tarihi bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Semerkand’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Semerkand, Orta Asya’nın en büyük ve Özbekistan’ın en çok ziyaret edilen yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Semerkand’a seyahat etmek için Semerkand şehrin de bulunan Semerkand Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Semerkand uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Özbekistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Astana’dan Semerkand uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

 

Türkiye – Semerkand Arası Uçakla Kaç Saat?

İstanbul - Semerkand arasındaki uçuş mesafesi 3200 km’dir. İstanbul ile Özbekistan Arası Uçakla 4 saat 20 dakika sürmektedir

 

Semerkand’ta Gezilecek Yerler

Özbekistan’ın tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehridir. 2500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın eski şehirleri arasında yer alan Semerkand’ı gezerken sizlere yardımcı olacak bir liste hazırladık.

Registan Meydanı: Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Bibi Hanım Cami:  Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Ulugbek Gözlemevi: Semerkant rasathanesinin tarihi anıtları arasında, 1428-1429 yıllarında Ulugbek tarafından inşaa ettirilmiştir.

Tilla-Kori Medresesi: Tilla-Kori Medresesi'nin inşaatına Semerkant hükümdarı Yalangtush Bakhadur'un emriyle 1646 yılında başlanmış ve ancak 1660 yılında bitirilmiştir. Binanın tamamı çeşitli bitkisel süslemeler ve çizgisel desenlerle dekore edilmiştir. 2001 yılında Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store