0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Riyad - Taşkent Uçak Bileti

Riyad - Taşkent uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Riyad Şehir Rehberi

Son zamanlarda yapılan yatırımlarla gelişip büyüyen şehirde, dev gökdelenler ve şaşaalı binalar görmek mümkün. Siz de Arap kültürünü yakından tanımak ve Suudi Arabistan’ı keşfe çıkmak için rotanızı Riyad’a çevirebilirsinz.

Çöl ikliminin hakim olduğu Riyad’da, yaz ayları oldukça sıcak geçiyor. Yaz mevsiminde 42 °C civarında seyreden sıcaklık değerleri bazı zamanlarda 50 °C’ye kadar çıkabiliyor. Bu da gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kış aylarında ise ılık bir havaya sahip olan şehirde, ortalama sıcaklık 23 °C civarında seyrediyor. Bu nedenle şehir ziyaret etmek için en uygun dönem kış ayları.

Bu zaman diliminde de çöl soğuklarına karşı önlem almanızda fayda var. Riyad seyahatinize 2-3 gün ayırarak şehrin pek çok bölgesini kolaylıkla keşfetmeniz mümkün.

Riyad’da Gezilecek Yerler

Kış aylarında ideal bir sıcaklığa sahip olan Riyad, keşif tutkunlarını bekliyor. Doğal parkları, modern ve geleneksel mimarinin sentezinden oluşan binaları ve müzeleri ile geniş bir gezi listesi sunan şehirde, bazen zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayabilirsiniz. İşte, Riyad’ın öne çıkan gezi durakları…

Masmak Kalesi

Suudi Krallığı döneminde önemli bir görev üstlenen Masmak Kalesi, sıra dışı mimarisi ile şehrin simge yapılarının başında geliyor.

Eski zamanlarda gözetleme kulesi ve savunma duvarı olarak kullanılan kale, günümüzde pek çok restorasyon çalışmasından geçerek ayakta kalmayı başarmış.

Ülke tarihini anlatan savaşların izlerini de kale içinde yer alan müzede inceleyebilirsiniz.

Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi

Şehrin en modern mimari yapılarından biri olan Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi, etkileyici görünümü ile mutlaka görmeniz gereken yapılar arasında.

Değişik madeni paralar ve el yazması eserlerden oluşan zengin bir koleksiyona sahip olan müzede yaklaşık olarak 10 bin eser sergileniyor.

Murabba Sarayı

Arap mimarisinin şaşaasını gözler önüne seren Murabba Sarayı, şehirdeki en önemli tarihi binalardan biri. 20. yüzyılda şehrin en büyük yapısı konumunda olan saray, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Eski dönem kıyafetlerden zanaat eşyalarına kadar bir dizi özel koleksiyonun sergilendiği sarayda, ayrıca fotoğraf arşivi ve Kral Abdülaziz’i anma salonu da bulunuyor.

Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Arap krallarının gizemli yönlerini farklı bir bakış açısıyla ele alan Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi, arkeoloji meraklılarına değerli eserler sunuyor.

Ülkenin dini ve kültürel unsurlarından sanat eserlerine kadar oldukça geniş bir arşivin sergilendiği müze, çeşitli kıyafet, mücevher, silah ve müzik aleti gibi parçalara ev sahipliği yapıyor.

King Abdullah Parkı

Suudi Arabistan’ın en büyük parkı konumunda olan King Abdullah Parkı, keyifli ve renkli bir akşam için ideal yerlerden.

Göz alıcı lazer gösterileri ve süslü su havuzu ile dikkat çeken parkta; spor salonları, oyun sahaları ve restoranlar dolup taşıyor.

Akşam 18.00’de başlayan gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Taşkent Şehir Rehberi

Taşkent, Orta Asya’nın en büyük şehri ve aynı zamanda Özbekistan’ın başkentidir. Günümüzde halen önemini koruyan bu şehre Taşkent uçak bileti alarak ziyaret etmek oldukça kolay hale gelmiştir. Tarih boyunca Çaç, Çaçkent, Şaşkent ve Binkent gibi birçok isimlerle anılmıştır. Batı ve Doğu arasındaki kervan yolları üzerinde kurulmuş olması Taşkent’i tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi haline getirmiştir. Taşkent ilk olarak 11. Yüzyılda Kaşgarlı Mahmud ve Biruni tarafından yazılan metinlerde Taşkent adıyla isimlendirilmiştir. 9. ve 10. Yüzyıllarda Samani Devleti’nin topraklarında yer alan Taşkent, 10-13 yüzyıl başlarına kadar Karahanlılar Devleti’nin topraklarında yer almıştır. 14. Yüzyılda şehir Emir Timur tarafından ele geçirilerek Timur İmparatorluğu’nun merkezi haline gelmiş ve tarih boyunca isminden söz ettirmiştir.

Sırasıyla 16. Yüzyılda Buhara Hanlığı, 17-18. Yüzyıllarda Kazak, Kalmıklar, 1809 yılında Hokand Hanlığı ve 1865 yılında Rus İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Kasım 1917'de Sovyet denetimine girmiş, 1918 yılında Türkistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştur. 1924 yılında kurulan Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti topraklarına dahil olan Taşkent 1930 yılında Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin  başkenti olmuştur. 1 Eylül 1991 tarihinde Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla Özbekistan’ın başkenti olmuştur. Orta Asya’da ilk ve tek olan metro 1977 yılında Özbekistan’da açılmış ve üç güzergahta yolcu taşımaktadır. Ayrıca Taşkent uçak bileti alarak Taşkent Havalimanı ile bu Orta Asya şehrine kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Taşkent’e Nasıl Gidilir?

Günümüzde Taşkent’e seyahat etmek oldukça kolay ve zahmetsizdir. İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı’na Taşkent uçak bileti alarak kolaylıkla gidebilirsiniz. İstanbul Havalimanı’ndan Taşkent’e Özbekistan Havayolları’nın ve Türk Havayolları’nın  aktarmasız uçuş seferleri bulunmaktadır.

 

Türkiye-Taşkent arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Taşkent arası uçuş süresi 4 saat 55 dakikadır.

Taşkent Gezilecek Yerler

Eşsiz Orta Asya mimari yapıları, zengin el sanatları, birbirinden değerli müzeleri, çeşitli kültürel aktiviteleri ile gelenleri kendine hayran bırakan Taşkent, Orta Asya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Günümüzde artan ulaşım seçenekleri ile seyahat etmek kolaylaşmış sadece Taşkent uçak bileti alarak Dünya’nın bir ucundan gelip Taşkent’te zaman geçirmek daha kolay hale gelmiştir. Gelin hep birlikte bu şehirde nereler gezilir? Soruna cevap arayalım.

Abdül Kasım Medresesi: Tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmese de bazı rivayetlere göre 19. Yüzyılın başında inşa edilmiş olabileceği söyleniyor. Medrese adını dönemin önde gelen bilginlerinden ilim ve sanat dalında çalışmalar yapmış olan Abdül Kasım Han’ın adını taşımaktadır. Günümüzde bir çok sanatkar ve zanaatkâr yetiştiren bu medrese, birbirinden yetenekli ressamlar, kuyumcular, minyatür sanatçıları yetiştirmektedir.

Kukeldaş Medresesi: Şehir merkezinde bulunan medrese, 1570 yılında inşa edilmiştir. Dönemin hükümdarı tarafından yaptırılan medrese, kara şeklinde inşa edilmiş olup yapımında sarı tuğla kullanılmıştır. Ortasında büyük bir avlu bulunmaktadır. Bu avlunun çevresinde ise öğrencilerin konakladığı yatakhaneler bulunmaktadır. Taşkent uçak bileti alarak Kukeldaş Medresesi’ni gezebilirsiniz.

Emir Timur Meydanı: Taşkent’i ziyaret edip de Emir Timur Medyanı’na gitmemek gibi bir durum elbette olamaz. Taşkent’in tam ortasında bulunan Emir Timur Meydanı adını Emir Timur’dan almıştır. Şehrin adeta kalbi durumunda olan meydan, şehrin bütün yollarının meydana çıkmasıyla ünlüdür. Meydanın tam ortasında bulunan Emir Timur Heykeli İlkhom Jabbarov tarafından bronzdan yapılmıştır. Ayrıca meydanın etrafında Emir Timur Müzesi, Forumlar Sarayı ve saat kulesi yer almaktadır.

Taşkent Televizyon Kulesi:  Orta Asya’nın en yüksek yapısı olan Taşkent Televizyon Kulesi 365 metre yüksekliğindedir. Kulenin inşasına 1978 yılında başlanmış ve 1985 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Kulenin 100 metre yüksekliğinde ki yerinde seyir terası vardır. Her yeri camdan yapılan bu seyir terasına çıkarak Taşkent Manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Taşkent’te ne yenir?

Bir şehri keşfetmenin olmazsa olmazlarından biri şehrin mutfağını, yöresel lezzetlerini ve bir birinden güzel yemeklerini keşfetmektir. Orta Asya’nın en büyük şehri Taşkent’in mutfağı birçok tanıdık yemeği ve Özbek mutfağını barındırıyor. Taşkent uçak bileti aldıktan sonra bu şehirde ne yemeliyim diye soruyorsanız gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arıyalım.

Çöl Kavunu: Taşkent’in sokaklarında gezerken mutlaka göreceğiniz bu Çöl Kavunu bildiğimiz kavunlardan. Fakat bu kavun türü Çöl’de yetiştiği için tat olarak diğer kavunlara göre biraz farklı Taşkent’de çok fazla tüketilen Çöl Kavunu’nun tadına mutlaka bakmalısınız.

Lagman: Kökleri Asya’ya dayanan çok eski bir çorba türüdür. Erişte ve kuzu parçalarından yapılan çorba içerisine atılan çeşitli sebzelerle birlik harmanlanarak yapılıyor.

Manty: Adından da anımsayacağınız gibi Özbek ve Türk mutfağıyla benzerliklerin en güzel örneği Manty, bizim bildiğimiz mantı ile aynı sadece sunum ve boyutunun daha büyük olmasıyla lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Naryn: Erişte, et, soğan ve karabiberin harmanlanmasıyla yapılan bu yemek geleneksel olarak at etiyle yapılıyor. Kuzu etiyle yapılan yerleride bulmak mümkün.

Plov: Düğün ve özel günlerin vazgeçilmezi aynı zamanda bölgenin en popüler yöresel yemeği Plov, kuru üzüm, havuç, kuzu veya tavuk eti katılarak hazırlanıyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store