0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Namangan - Marakeş Uçak Bileti

Namangan - Marakeş uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Namangan Şehir Rehberi

Namangan Özbekistan Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Özbekistan'nın doğusundaki Fergana vadisi'nin kuzeyindeki Namangan eyaleti'nin başkentidir. Bu tarih kokan şehre Namangan uçak bileti alarak rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Nüfusu yaklaşık yarım milyondur. Namangan, Özbekistan'ın üçüncü büyük nüfusudur. Namangan ismini bölgede bulunan tuz ocaklarından almıştır. Ülkenin kuzeydoğusunda, Fergana vadisinin kuzeyinde Namangan eyaletinde yer almaktadır. Şehir tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişmiştir. Namangan karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları sıcaktır. Ekonomi ağırlıklı olarak tarımdır. Kurak iklim nedeniyle, hemen hemen tüm bitkileri Syr Derya boyunca ve Chatkal Dağları nehir vadilerinde sulanan arazi de yetiştirilir. Ekilen dönümün büyük bir kısmı pamuktur. Hafif sanayi için bir merkezdir. Şehrin büyük kısmı Farsça konuşmaktadır. 

Doğal kaynaklar petrol, doğal gaz, altın, kurşun, bakır, kuvars ve antikon yatakları içerir. 

Namangan bölgesinde 690 okul, 10 akademik lise, 108 kolej bulunmaktadır.  Namangan şehrinde buna ek olarak üç yüksek öğretim kurumu vardır. Namangan Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü, ve Namangan Mühendislik Teknoloji Enstitüsü vardır. 

Namangan bölgesi, Özbekistan'ın asırlık tarihinde, özellikle bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
Bölgede tarihi ve kutsal yerler vardır. Molla Kırgız Camii, Ota Valikhon Tur ve Şeyh Iskhok Eshon camileri, Hasrati mavlono Lutfullokh Chustiy kompleksi, Molla Bozor Okhund türbesi ve Bibi Ona gibi kutsal yerler. 

Namangan şehir merkezine Namangan uçak bileti alarak 12 km mesafede ki Namangan Havaalanına farklı ülkelerden ulaşabilirsiniz. Kente ayrıca 1912 yılında inşa edilmiş bir tren istasyonu hizmet vermektedir. 

NAMANGAN’DA GEZİLECEK YERLER 

Babur Park : Namangan'daki Babur Parkı, Özbekistan Şehrin merkezinde yer alıyor. Babur Park, adını Fergana Vadisi'nde doğan İmparator Babur'un adından almıştır ve birçok eski chinor ağacıyla ünlüdür. 

Molla Kırgız Medresesi : 1910 yılında inşa edilen Molla Kırgız Medresesi adını yerel bir mimar olan Usto Kırgız'dan almıştır. Namangan'lı zengin bir pamuk kralı tarafından kurulan müze, Sovyetler tarafından kapatıldı. Medrese bağımsızlığın ardından yerel halk tarafından restore edilmiş ve tarihi bir anıt olarak tekrar açılmıştır.  Medresenin minareleri ve portalı tamamen restore edilmiş, beyaz, mavi, sarı ve yeşil mozaik çiniler ile süslenmiştir. İçeride, yaklaşık 150 öğrenciye ev sahipliği yapacak 35 odayla çevrili küçük bir avlu bulunmaktadır. 

Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii : Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii 1720'lerden kalmadır ve yerel mimar Usto Muhammed İbrahim'in eseridir. Her ikisi de yakın zamanda yenilenmiştir. Dört tarafı da açılan portal kubbeli cami, 12. yüzyılda olağan olan ancak Fergana Vadisi'nde ortadan kaybolan bir yöntemle üretilen karmaşık pişmiş toprak çini işçiliğine ev sahipliği yapıyor. Binalar ibadete açık, ancak sadece erkekler girebilir. 

Ota Valikhon Tur Camii : 1915 yılında inşa edilen Ota Valikhon Tur Camii, Namangan çarşısının 1 km doğusunda yer almaktadır. Arap kaligrafisi, muhteşem yıldız şekilli oymalarla dış cephedeki tuğlaları süslüyor. Büyük kubbeler mavi mozaik çizgilerle dekore edilmiştir. Şimdilerde namangan sanatçılar sendikasının bir galerisidir ve yerel sanatçıların çalışmaları sergilenir. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Marakeş Şehir Rehberi

Marakeş, hiç şüphesiz, canlı pazarları, kokulu baharat dükkanları, merkezi Djema'a El Fna meydanı, görkemli sarayları ve geleneksel medinasıyla dünyaca ünlü Fas'ın kalbidir. Kraliyet riyadları, lüks otelleri, son moda sanat galerileri ve uluslararası festivalleri ile Fas’ın ilk başkenti olma özelliğini taşıyan Marakeş, Fas'ın orta kısmında bulunur. Şehir Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır. "Kırmızı Şehir" olarakta bilinen Marakeş 1 milyon 200 binden fazla nufusa sahiptir. Marakeş’e çöl iklimi egemendir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıman bir iklime sahiptir. Seyahat zamanınızı sonbaharda planlamanız sizi biraz olsun çöl ikliminin etkilerini yaşamanızı en aza indirecektir. Kuzey Afrika’nın en büyülü şehri olan Marakeş yıl boyunca bir çok noktadan turisti ağırlamaktadır. Sizde Marakeş uçak bileti alarak Fas’ın bu büyüleyeci şehrini keşfedebilirsiniz.

Marakeş’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Marakeş Menara Havalimanı’na Marakeş uçak bileti satın alabilirsiniz. Marakeş’e ulaşım Türkiye’den hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Marakeş’te bulunan Marakeş Menara Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 7 saat 10 dakika uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür.

Marakeş'de Gezilecek Yerler

Marakeş pek çok harikaya sahip bir şehirdir ve bu egzotik Kuzey Afrika şehrinde ziyaret edilebilecek en iyi yerleri ve popüler yerleri bulmak bir ömür sürebilir. Öyleyse, kırmızı şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve neyi ziyaret edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bu rehbere göz atabilirsiniz.

Djema'a el Fna:  Marakeş, en çokta simgesel yapısı Djema'a el Fna meydanıyla tanınır . Kendinizi gerçekten kırmızı şehre kaptırmak ve Marakeş'in antik ruhunu hissetmek istiyorsanız, tercihen geceleri Djema'a el Fna'yı ziyaret etmelisiniz. Ana meydanda uygun fiyatlı meyve suları (gün boyu servis edilir), yemek tezgahlarında lezzetli ızgara etler, yılan oynatıcıları, kına yapan kadınlar ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz..

El Bahia Sarayı:  Bahia Sarayı, Fas'ın Marakeş kentinde 19. yüzyıldan kalma bir saraydır. Günümüzde El Bahia Sarayı, halka açık kalıcı bir müze olmasının yanı sıra mutlaka görülmesi gereken bir tarihi cazibe merkezidir. Saray, yeşil avluları ile zarif fayans ve Fas mimarisi ile dekore edilmiştir

Koutoubia Camii:  Marakeş'in merkezine vardığınız an Koutoubia Camii gözünüze çarpacak ilk manzara olacaktır. Büyüleyici minaresi, kırmızı şehrin silüetine karşı dimdik duruyor ve sadece hayranlık uyandıran bir mimari yapı ve manevi bir sembol olarak değil, aynı zamanda yönlerini almaya çalışan ziyaretçiler için bir referans noktası olarak da hareket ediyor.

Marakeş Medina:  Yüksek duvarlar ve kerpiç evlerle çevrili medinaya hayran kalacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gümüş, deri, tekstil, ahşap ve seramik el sanatlarıyla dolu canlı çarşıların yanı sıra hediyelik eşyalar ve geleneksel mobilyalar satan renkli pazarlarında büyük keyifle dolaşabilirsiniz. Kokulu baharatlar satan küçük dükkanlara ve her türlü sokak yemeği sunan yiyecek satıcılarına uğramayı unutmayın

Jardin Majorelle: Fransız sanatçı Jacques Majorelle tarafından tasarlanan ve daha sonra ünlü moda tasarımcısı Yves Saint Laurent'e ait olan bahçe, bambu, muz ağaçları ve diğer bahçelerde bulunamayacak kadar çok kaktüs ve çöl bitkisi gibi egzotik bitkilere ev sahipliği yapmaktadır.

Marakeş'te Ne Yenir?

Marakeş'te yemeklerde daha çok et, balık ve sebze ağırlıklı bir yemek kültürü olduğunu söyleyebiliriz. Her köşebaşında çeşit çeşit meyve suyu satanları görebilirsiniz. Eğer Marakeş’te ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız rehberimize mutlaka göz atın.

Tagine: Marakeş’in en bilindik yemeklerinden biridir. Baharatlar ve hurma veya patates gibi diğer malzemelerle kaynamaya ve yavaş pişirmeye bırakılan balık, tavuk veya kuzu gibi türlü et çeşitleri içerir.

Bestilla: Bu eşsiz Fas yemeği, lezzetli bir et turtasına benziyor ve hem tatlı hem de tuzlu tatlardan yapılıyor. Genellikle et suyu ve baharatlarla yavaş pişirilmiş kıyılmış etle doldurulmuş olan Bestilla, genellikle üzerine pudra şekeri, tarçın ve kızarmış badem serpilen gevrek hamurla kaplanır ve servis edilir.

Kuskus: Otantik Berberi mutfağının klasik bir mihenk taşı olan kuskus, pişmiş sebze veya et çeşitleri de dahil olmak üzere çeşitli farklı yemeklerin yanında gelen bir tür mezedir. 

Harira: Harira mercimek, nohut ve domatesten yapılan geleneksel bir Marakeş çorbasıdır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store