0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Marakeş - Taşkent Uçak Bileti

Marakeş - Taşkent uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Marakeş Şehir Rehberi

Marakeş, hiç şüphesiz, canlı pazarları, kokulu baharat dükkanları, merkezi Djema'a El Fna meydanı, görkemli sarayları ve geleneksel medinasıyla dünyaca ünlü Fas'ın kalbidir. Kraliyet riyadları, lüks otelleri, son moda sanat galerileri ve uluslararası festivalleri ile Fas’ın ilk başkenti olma özelliğini taşıyan Marakeş, Fas'ın orta kısmında bulunur. Şehir Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır. "Kırmızı Şehir" olarakta bilinen Marakeş 1 milyon 200 binden fazla nufusa sahiptir. Marakeş’e çöl iklimi egemendir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıman bir iklime sahiptir. Seyahat zamanınızı sonbaharda planlamanız sizi biraz olsun çöl ikliminin etkilerini yaşamanızı en aza indirecektir. Kuzey Afrika’nın en büyülü şehri olan Marakeş yıl boyunca bir çok noktadan turisti ağırlamaktadır. Sizde Marakeş uçak bileti alarak Fas’ın bu büyüleyeci şehrini keşfedebilirsiniz.

Marakeş’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Marakeş Menara Havalimanı’na Marakeş uçak bileti satın alabilirsiniz. Marakeş’e ulaşım Türkiye’den hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Marakeş’te bulunan Marakeş Menara Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 7 saat 10 dakika uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür.

Marakeş'de Gezilecek Yerler

Marakeş pek çok harikaya sahip bir şehirdir ve bu egzotik Kuzey Afrika şehrinde ziyaret edilebilecek en iyi yerleri ve popüler yerleri bulmak bir ömür sürebilir. Öyleyse, kırmızı şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve neyi ziyaret edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bu rehbere göz atabilirsiniz.

Djema'a el Fna:  Marakeş, en çokta simgesel yapısı Djema'a el Fna meydanıyla tanınır . Kendinizi gerçekten kırmızı şehre kaptırmak ve Marakeş'in antik ruhunu hissetmek istiyorsanız, tercihen geceleri Djema'a el Fna'yı ziyaret etmelisiniz. Ana meydanda uygun fiyatlı meyve suları (gün boyu servis edilir), yemek tezgahlarında lezzetli ızgara etler, yılan oynatıcıları, kına yapan kadınlar ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz..

El Bahia Sarayı:  Bahia Sarayı, Fas'ın Marakeş kentinde 19. yüzyıldan kalma bir saraydır. Günümüzde El Bahia Sarayı, halka açık kalıcı bir müze olmasının yanı sıra mutlaka görülmesi gereken bir tarihi cazibe merkezidir. Saray, yeşil avluları ile zarif fayans ve Fas mimarisi ile dekore edilmiştir

Koutoubia Camii:  Marakeş'in merkezine vardığınız an Koutoubia Camii gözünüze çarpacak ilk manzara olacaktır. Büyüleyici minaresi, kırmızı şehrin silüetine karşı dimdik duruyor ve sadece hayranlık uyandıran bir mimari yapı ve manevi bir sembol olarak değil, aynı zamanda yönlerini almaya çalışan ziyaretçiler için bir referans noktası olarak da hareket ediyor.

Marakeş Medina:  Yüksek duvarlar ve kerpiç evlerle çevrili medinaya hayran kalacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gümüş, deri, tekstil, ahşap ve seramik el sanatlarıyla dolu canlı çarşıların yanı sıra hediyelik eşyalar ve geleneksel mobilyalar satan renkli pazarlarında büyük keyifle dolaşabilirsiniz. Kokulu baharatlar satan küçük dükkanlara ve her türlü sokak yemeği sunan yiyecek satıcılarına uğramayı unutmayın

Jardin Majorelle: Fransız sanatçı Jacques Majorelle tarafından tasarlanan ve daha sonra ünlü moda tasarımcısı Yves Saint Laurent'e ait olan bahçe, bambu, muz ağaçları ve diğer bahçelerde bulunamayacak kadar çok kaktüs ve çöl bitkisi gibi egzotik bitkilere ev sahipliği yapmaktadır.

Marakeş'te Ne Yenir?

Marakeş'te yemeklerde daha çok et, balık ve sebze ağırlıklı bir yemek kültürü olduğunu söyleyebiliriz. Her köşebaşında çeşit çeşit meyve suyu satanları görebilirsiniz. Eğer Marakeş’te ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız rehberimize mutlaka göz atın.

Tagine: Marakeş’in en bilindik yemeklerinden biridir. Baharatlar ve hurma veya patates gibi diğer malzemelerle kaynamaya ve yavaş pişirmeye bırakılan balık, tavuk veya kuzu gibi türlü et çeşitleri içerir.

Bestilla: Bu eşsiz Fas yemeği, lezzetli bir et turtasına benziyor ve hem tatlı hem de tuzlu tatlardan yapılıyor. Genellikle et suyu ve baharatlarla yavaş pişirilmiş kıyılmış etle doldurulmuş olan Bestilla, genellikle üzerine pudra şekeri, tarçın ve kızarmış badem serpilen gevrek hamurla kaplanır ve servis edilir.

Kuskus: Otantik Berberi mutfağının klasik bir mihenk taşı olan kuskus, pişmiş sebze veya et çeşitleri de dahil olmak üzere çeşitli farklı yemeklerin yanında gelen bir tür mezedir. 

Harira: Harira mercimek, nohut ve domatesten yapılan geleneksel bir Marakeş çorbasıdır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Taşkent Şehir Rehberi

Taşkent, Orta Asya’nın en büyük şehri ve aynı zamanda Özbekistan’ın başkentidir. Günümüzde halen önemini koruyan bu şehre Taşkent uçak bileti alarak ziyaret etmek oldukça kolay hale gelmiştir. Tarih boyunca Çaç, Çaçkent, Şaşkent ve Binkent gibi birçok isimlerle anılmıştır. Batı ve Doğu arasındaki kervan yolları üzerinde kurulmuş olması Taşkent’i tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi haline getirmiştir. Taşkent ilk olarak 11. Yüzyılda Kaşgarlı Mahmud ve Biruni tarafından yazılan metinlerde Taşkent adıyla isimlendirilmiştir. 9. ve 10. Yüzyıllarda Samani Devleti’nin topraklarında yer alan Taşkent, 10-13 yüzyıl başlarına kadar Karahanlılar Devleti’nin topraklarında yer almıştır. 14. Yüzyılda şehir Emir Timur tarafından ele geçirilerek Timur İmparatorluğu’nun merkezi haline gelmiş ve tarih boyunca isminden söz ettirmiştir.

Sırasıyla 16. Yüzyılda Buhara Hanlığı, 17-18. Yüzyıllarda Kazak, Kalmıklar, 1809 yılında Hokand Hanlığı ve 1865 yılında Rus İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Kasım 1917'de Sovyet denetimine girmiş, 1918 yılında Türkistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştur. 1924 yılında kurulan Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti topraklarına dahil olan Taşkent 1930 yılında Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin  başkenti olmuştur. 1 Eylül 1991 tarihinde Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla Özbekistan’ın başkenti olmuştur. Orta Asya’da ilk ve tek olan metro 1977 yılında Özbekistan’da açılmış ve üç güzergahta yolcu taşımaktadır. Ayrıca Taşkent uçak bileti alarak Taşkent Havalimanı ile bu Orta Asya şehrine kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Taşkent’e Nasıl Gidilir?

Günümüzde Taşkent’e seyahat etmek oldukça kolay ve zahmetsizdir. İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı’na Taşkent uçak bileti alarak kolaylıkla gidebilirsiniz. İstanbul Havalimanı’ndan Taşkent’e Özbekistan Havayolları’nın ve Türk Havayolları’nın  aktarmasız uçuş seferleri bulunmaktadır.

 

Türkiye-Taşkent arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Taşkent arası uçuş süresi 4 saat 55 dakikadır.

Taşkent Gezilecek Yerler

Eşsiz Orta Asya mimari yapıları, zengin el sanatları, birbirinden değerli müzeleri, çeşitli kültürel aktiviteleri ile gelenleri kendine hayran bırakan Taşkent, Orta Asya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Günümüzde artan ulaşım seçenekleri ile seyahat etmek kolaylaşmış sadece Taşkent uçak bileti alarak Dünya’nın bir ucundan gelip Taşkent’te zaman geçirmek daha kolay hale gelmiştir. Gelin hep birlikte bu şehirde nereler gezilir? Soruna cevap arayalım.

Abdül Kasım Medresesi: Tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmese de bazı rivayetlere göre 19. Yüzyılın başında inşa edilmiş olabileceği söyleniyor. Medrese adını dönemin önde gelen bilginlerinden ilim ve sanat dalında çalışmalar yapmış olan Abdül Kasım Han’ın adını taşımaktadır. Günümüzde bir çok sanatkar ve zanaatkâr yetiştiren bu medrese, birbirinden yetenekli ressamlar, kuyumcular, minyatür sanatçıları yetiştirmektedir.

Kukeldaş Medresesi: Şehir merkezinde bulunan medrese, 1570 yılında inşa edilmiştir. Dönemin hükümdarı tarafından yaptırılan medrese, kara şeklinde inşa edilmiş olup yapımında sarı tuğla kullanılmıştır. Ortasında büyük bir avlu bulunmaktadır. Bu avlunun çevresinde ise öğrencilerin konakladığı yatakhaneler bulunmaktadır. Taşkent uçak bileti alarak Kukeldaş Medresesi’ni gezebilirsiniz.

Emir Timur Meydanı: Taşkent’i ziyaret edip de Emir Timur Medyanı’na gitmemek gibi bir durum elbette olamaz. Taşkent’in tam ortasında bulunan Emir Timur Meydanı adını Emir Timur’dan almıştır. Şehrin adeta kalbi durumunda olan meydan, şehrin bütün yollarının meydana çıkmasıyla ünlüdür. Meydanın tam ortasında bulunan Emir Timur Heykeli İlkhom Jabbarov tarafından bronzdan yapılmıştır. Ayrıca meydanın etrafında Emir Timur Müzesi, Forumlar Sarayı ve saat kulesi yer almaktadır.

Taşkent Televizyon Kulesi:  Orta Asya’nın en yüksek yapısı olan Taşkent Televizyon Kulesi 365 metre yüksekliğindedir. Kulenin inşasına 1978 yılında başlanmış ve 1985 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Kulenin 100 metre yüksekliğinde ki yerinde seyir terası vardır. Her yeri camdan yapılan bu seyir terasına çıkarak Taşkent Manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Taşkent’te ne yenir?

Bir şehri keşfetmenin olmazsa olmazlarından biri şehrin mutfağını, yöresel lezzetlerini ve bir birinden güzel yemeklerini keşfetmektir. Orta Asya’nın en büyük şehri Taşkent’in mutfağı birçok tanıdık yemeği ve Özbek mutfağını barındırıyor. Taşkent uçak bileti aldıktan sonra bu şehirde ne yemeliyim diye soruyorsanız gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arıyalım.

Çöl Kavunu: Taşkent’in sokaklarında gezerken mutlaka göreceğiniz bu Çöl Kavunu bildiğimiz kavunlardan. Fakat bu kavun türü Çöl’de yetiştiği için tat olarak diğer kavunlara göre biraz farklı Taşkent’de çok fazla tüketilen Çöl Kavunu’nun tadına mutlaka bakmalısınız.

Lagman: Kökleri Asya’ya dayanan çok eski bir çorba türüdür. Erişte ve kuzu parçalarından yapılan çorba içerisine atılan çeşitli sebzelerle birlik harmanlanarak yapılıyor.

Manty: Adından da anımsayacağınız gibi Özbek ve Türk mutfağıyla benzerliklerin en güzel örneği Manty, bizim bildiğimiz mantı ile aynı sadece sunum ve boyutunun daha büyük olmasıyla lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Naryn: Erişte, et, soğan ve karabiberin harmanlanmasıyla yapılan bu yemek geleneksel olarak at etiyle yapılıyor. Kuzu etiyle yapılan yerleride bulmak mümkün.

Plov: Düğün ve özel günlerin vazgeçilmezi aynı zamanda bölgenin en popüler yöresel yemeği Plov, kuru üzüm, havuç, kuzu veya tavuk eti katılarak hazırlanıyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store