0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Kazakistan - Namangan Uçak Bileti

Kazakistan - Namangan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Kazakistan Şehir Rehberi

Kazakistan Cumhuriyeti Orta Asya ve Doğu Avrupa da yer alan ve Türki halka sahip olan bir ülkedir. Bağımsız bir devlet olan Kazakistan dünya da yer alan yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Son dönemlerde yapmış olduğu turizm atakları ile birlikte adından oldukça çok söz ettiren Kazakistan doğal güzellikleri ve tarihi mekânları ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Sizlerde Kazakistan uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Kazakistan’a Nasıl Gidilir?

Kazakistan ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden ve Ankara ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Kazakistan’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Astana ve Almata’ya inişler yapılmaktadır. 

Kazakistan Nasıl Bir Yer?

Orta Asya Türk boylarından olan Kazakistan çeşitli kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Kazakistan’ın başkenti Astana’dır. Ülkenin %70’ini Müslümanlar oluşturmaktadır. Resmi bir din tanımının olmadığı Kazakistan da Kazakça ve Rusça konuşulmaktadır. Kazakça’nın Türkçe’ye yakın bir dil olduğunu dile getirebiliriz. Kazakistan kültürünün ülkemiz kültürüne de oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. 

Kazakistan İçin Vize Gerekli Mi?

Kazakistan’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Kazakistan T.C. vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Kazakistan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Kazakistan’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 5 saat içerisinde Kazakistan’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Kazakistan arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 57 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Kazakistan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kazakistan da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. Türk kültürünün harmanlandığı bu eserlerden ön plana çıkanları sizler için paylaşacağız. 

Bayterek Kulesi: Kazakistan’ın başkenti Almatı da yer alan Bayterek Kulesi 105 metre yüksekliğe sahiptir. Şehrin birçok alanından Bayterek Kulesini görebilmek mümkündür.  1997 yılında inşa edilen Bayterek Kulesini ziyaret ettiğinizde asansör ile birlikte zirveye çıkarabilirsiniz.

Han Şatır: Han Şatır, Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahip olan Han Şatır 140 metre karelik alanı ile birlikte yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmekte ve ziyaret edilmektedir. 

Hoşgörü ve Barış Piramidi: Birçok farklı kültürün yaşamış olduğu Kazakistan’da buna bir sembol edinmek üzere Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir. 35 bin metre karelik alana sahip olan bu piramit 62 metre yüksekliği ile birlikte pek çok kişinin ilgisini çekebilmeyi başarmıştır. 130 farklı milleti temsilen piramidin üstüne güvercin motifleri dizilmiştir. 

Ile-Alatau National Park: Doğal güzelliği ile birlikte pek çok kişiyi kendisine hayran bırakan Ile-Alatau National Park günümüzde Kazakistan’ın en çok tercih edilen ve en çok ziyaret edilen alanları içerisinde yer almaktadır. 300’e yakın kuş türünün yaşamış olduğu ve harika bir görünüme sahip olan bu parkı ziyaret etmenizi önermekteyiz. 

Nur Astana Camii: Nur Astana Cami Kazakistan’ın en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. Beyaz bir cepheye sahip olan Nur Astana Cami’ni ön plana çıkartan bir diğer unsur ise altın rengi kubbesidir. Caminin yüksekliği ve uzunluğunun ise çok ince bir düşünce ile inşa edildiğini dile getirebiliriz. Muhteşem mimarisi ile birlikte Nur Astana Cami’nin şehrin en gözde turistik alanları içerisinde gösterilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Eyalet Müzesi:  Kazakistan’ın en büyük müzeleri içerisinde yer alan Eyalet Müzesi pek çok turist tarafından ziyaret edilen ilgi çekici bir alandır. 1931 yılında kurulmuş olan bu müzenin pek çok tarihi eseri bünyesinde sergilemiş olduğunu görebilmekteyiz. Özellikle tarih severler tarafından oldukça çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. 

Almatı Hayvanat Bahçesi:  21 hektarlık bir alana kurulu olan Almatı Hayvanat Bahçesi turistlerin yoğun olarak ilgi göstermiş olduğu yerler arasında yer almaktadır. 75 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Almatı Hayvanat Bahçesi’nin günümüzde 350’den fazla hayvan türünü sergilemiş olduğunu söyleyebiliriz. 

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Kazakistan da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi
  • Zenkov Katedrali
  • Hoca Ahmed Yesevi Türbesi
  • Altyn-Emel National Park
  • Medeo

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Kazakistan uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Kazakistan Şehirleri

Kazakistan 5 coğrafi bölgeye ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra Kazakistan’ın 14 eyaleti bulunmaktadır. Bu eyaletlerde toplamda 319 il bulunmaktadır. Kazakistan’ın en önemli şehirlerine baktığımızda ise; Almatı, Atyrau, Baykonur, Shymkent, Ekibastuz, Karağandi, Kostanai, Taraz, Semey, Kızılorda, Pavlodar, Öskemen, Uralsk ve Turkestan Kazakistan’ın en önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Kazakistan uçak biletialarak sizlerde tarihi mekânları ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Namangan Şehir Rehberi

Namangan Özbekistan Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Özbekistan'nın doğusundaki Fergana vadisi'nin kuzeyindeki Namangan eyaleti'nin başkentidir. Bu tarih kokan şehre Namangan uçak bileti alarak rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Nüfusu yaklaşık yarım milyondur. Namangan, Özbekistan'ın üçüncü büyük nüfusudur. Namangan ismini bölgede bulunan tuz ocaklarından almıştır. Ülkenin kuzeydoğusunda, Fergana vadisinin kuzeyinde Namangan eyaletinde yer almaktadır. Şehir tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişmiştir. Namangan karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları sıcaktır. Ekonomi ağırlıklı olarak tarımdır. Kurak iklim nedeniyle, hemen hemen tüm bitkileri Syr Derya boyunca ve Chatkal Dağları nehir vadilerinde sulanan arazi de yetiştirilir. Ekilen dönümün büyük bir kısmı pamuktur. Hafif sanayi için bir merkezdir. Şehrin büyük kısmı Farsça konuşmaktadır. 

Doğal kaynaklar petrol, doğal gaz, altın, kurşun, bakır, kuvars ve antikon yatakları içerir. 

Namangan bölgesinde 690 okul, 10 akademik lise, 108 kolej bulunmaktadır.  Namangan şehrinde buna ek olarak üç yüksek öğretim kurumu vardır. Namangan Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü, ve Namangan Mühendislik Teknoloji Enstitüsü vardır. 

Namangan bölgesi, Özbekistan'ın asırlık tarihinde, özellikle bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
Bölgede tarihi ve kutsal yerler vardır. Molla Kırgız Camii, Ota Valikhon Tur ve Şeyh Iskhok Eshon camileri, Hasrati mavlono Lutfullokh Chustiy kompleksi, Molla Bozor Okhund türbesi ve Bibi Ona gibi kutsal yerler. 

Namangan şehir merkezine Namangan uçak bileti alarak 12 km mesafede ki Namangan Havaalanına farklı ülkelerden ulaşabilirsiniz. Kente ayrıca 1912 yılında inşa edilmiş bir tren istasyonu hizmet vermektedir. 

NAMANGAN’DA GEZİLECEK YERLER 

Babur Park : Namangan'daki Babur Parkı, Özbekistan Şehrin merkezinde yer alıyor. Babur Park, adını Fergana Vadisi'nde doğan İmparator Babur'un adından almıştır ve birçok eski chinor ağacıyla ünlüdür. 

Molla Kırgız Medresesi : 1910 yılında inşa edilen Molla Kırgız Medresesi adını yerel bir mimar olan Usto Kırgız'dan almıştır. Namangan'lı zengin bir pamuk kralı tarafından kurulan müze, Sovyetler tarafından kapatıldı. Medrese bağımsızlığın ardından yerel halk tarafından restore edilmiş ve tarihi bir anıt olarak tekrar açılmıştır.  Medresenin minareleri ve portalı tamamen restore edilmiş, beyaz, mavi, sarı ve yeşil mozaik çiniler ile süslenmiştir. İçeride, yaklaşık 150 öğrenciye ev sahipliği yapacak 35 odayla çevrili küçük bir avlu bulunmaktadır. 

Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii : Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii 1720'lerden kalmadır ve yerel mimar Usto Muhammed İbrahim'in eseridir. Her ikisi de yakın zamanda yenilenmiştir. Dört tarafı da açılan portal kubbeli cami, 12. yüzyılda olağan olan ancak Fergana Vadisi'nde ortadan kaybolan bir yöntemle üretilen karmaşık pişmiş toprak çini işçiliğine ev sahipliği yapıyor. Binalar ibadete açık, ancak sadece erkekler girebilir. 

Ota Valikhon Tur Camii : 1915 yılında inşa edilen Ota Valikhon Tur Camii, Namangan çarşısının 1 km doğusunda yer almaktadır. Arap kaligrafisi, muhteşem yıldız şekilli oymalarla dış cephedeki tuğlaları süslüyor. Büyük kubbeler mavi mozaik çizgilerle dekore edilmiştir. Şimdilerde namangan sanatçılar sendikasının bir galerisidir ve yerel sanatçıların çalışmaları sergilenir. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store