0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Kayseri - Namangan Uçak Bileti

Kayseri - Namangan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Kayseri Şehir Rehberi

Erciyes Dağı'nın eteklerinde inşa edilen Kayseri, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Hanedanlığı ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik İpek Yolu Kayseri'den geçmiştir ve 6000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Erciyes Dağı'nın eteklerinde çağdaş bir yaşam tarzı sunan Kayseri, Adana , Niğde ve Nevşehir şehirleri arasında yer alması bu şehri ayrıca önemli kılıyor. Kayseri, büyük bir sanayileşmiş şehirdir. Şehir, 2000 yılından bu yana kayda değer bir endüstriyel büyüme kaydetmiştir ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için elverişli bir ortam mevcuttur. Tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin bir bölgede yer almaktadır. Bunun dışında ilimizde temel geçim kaynağı sanayidir. Altın, bakır ve çinko gibi çeşitli değerli metaller Kayseri'deki madenlerden çıkarılmaktadır Kayseri aynı zamanda Türkiye'de mobilya üretiminde lider konumundadır. Erciyes Dağı'nın gölgesinde yer alan ve kendi kendine gelişen Kayseri’yi Kayseri uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Orta Anadolu bölgesinde yer alan Kayseri, Türkiye’nin orta Anadolu kısmında yer alan sanayi şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Kayseri'ye seyahat etmek için Kayseri şehrin de bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Kayseri uçak bileti sayesinde Kayseri'ye seyahat edebilirsiniz. 

Kayseri Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Kayseri, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Kayseri uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Kayseri’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bu tarihi ve doğal güzellikler arasında;

Cumhuriyet Meydanı : Cumhuriyet Meydanı, şehrin eski ve yeni kesimlerinin buluştuğu şehrin kalbidir. Meydan, Kayseri Kalesi ve Kayseri Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapıyor ve Kayseri gezinize başlamak için en iyi yer.

Hunat Hatun Külliyesi: Hunat Hatun Külliyesi, şehrin en çok ziyaret edilen ve sevilen turistik yerlerinden biridir. Karmaşık 13 yılında inşa edilmiş inci yüzyıl ve cami, medrese, türbe ve küvet bulunmaktadır. Hunat Hatun Külliyesi Cumhuriyet Meydanı'na yürüme mesafesindedir. 

Selçuklu Müzesi: Selçuklu Müzesi, Anadolu'daki Türk yerleşimlerinin ilk yıllarını ve Selçuklu İmparatorluğu'ndan kalma eserleri sergiliyor. Müzenin içinde bulunduğu muhteşem bina, bir hastane ve bir ruhban okuluydu. Selçuklu Müzesi şehir merkezine yürüme mesafesindedir.    

Talas: Talas, şehrin çeşitli medeniyetlere ait simge yapılarla karşılaşabileceğiniz tarihi semtidir. İlçe, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır ve yerli halk ile yabancı turistler arasında popüler bir destinasyondur. 

Soğanlı Vadisi: Soğanlı Vadisi, bin yıllık Roma kiliseleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer bir yer. Vadide ayrıca çok eski mağaralar var. Vadi, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri Mantının mutfağımızda özel bir yeri vardır. Bunun yanı sıra pastırma ve sucuk buradaki yemek kültürünün ana unsurlarıdır. Kayseri'nin en meşhur yemekleri kesme çorbası, tandır dolgulu börek, güveç , arabaşı , yumurtalı üzüm tabağı, köfte, fırın ağzı , baklava , incir dolması, pehli ve karın mumbardır .

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Namangan Şehir Rehberi

Namangan Özbekistan Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Özbekistan'nın doğusundaki Fergana vadisi'nin kuzeyindeki Namangan eyaleti'nin başkentidir. Bu tarih kokan şehre Namangan uçak bileti alarak rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Nüfusu yaklaşık yarım milyondur. Namangan, Özbekistan'ın üçüncü büyük nüfusudur. Namangan ismini bölgede bulunan tuz ocaklarından almıştır. Ülkenin kuzeydoğusunda, Fergana vadisinin kuzeyinde Namangan eyaletinde yer almaktadır. Şehir tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişmiştir. Namangan karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları sıcaktır. Ekonomi ağırlıklı olarak tarımdır. Kurak iklim nedeniyle, hemen hemen tüm bitkileri Syr Derya boyunca ve Chatkal Dağları nehir vadilerinde sulanan arazi de yetiştirilir. Ekilen dönümün büyük bir kısmı pamuktur. Hafif sanayi için bir merkezdir. Şehrin büyük kısmı Farsça konuşmaktadır. 

Doğal kaynaklar petrol, doğal gaz, altın, kurşun, bakır, kuvars ve antikon yatakları içerir. 

Namangan bölgesinde 690 okul, 10 akademik lise, 108 kolej bulunmaktadır.  Namangan şehrinde buna ek olarak üç yüksek öğretim kurumu vardır. Namangan Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü, ve Namangan Mühendislik Teknoloji Enstitüsü vardır. 

Namangan bölgesi, Özbekistan'ın asırlık tarihinde, özellikle bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
Bölgede tarihi ve kutsal yerler vardır. Molla Kırgız Camii, Ota Valikhon Tur ve Şeyh Iskhok Eshon camileri, Hasrati mavlono Lutfullokh Chustiy kompleksi, Molla Bozor Okhund türbesi ve Bibi Ona gibi kutsal yerler. 

Namangan şehir merkezine Namangan uçak bileti alarak 12 km mesafede ki Namangan Havaalanına farklı ülkelerden ulaşabilirsiniz. Kente ayrıca 1912 yılında inşa edilmiş bir tren istasyonu hizmet vermektedir. 

NAMANGAN’DA GEZİLECEK YERLER 

Babur Park : Namangan'daki Babur Parkı, Özbekistan Şehrin merkezinde yer alıyor. Babur Park, adını Fergana Vadisi'nde doğan İmparator Babur'un adından almıştır ve birçok eski chinor ağacıyla ünlüdür. 

Molla Kırgız Medresesi : 1910 yılında inşa edilen Molla Kırgız Medresesi adını yerel bir mimar olan Usto Kırgız'dan almıştır. Namangan'lı zengin bir pamuk kralı tarafından kurulan müze, Sovyetler tarafından kapatıldı. Medrese bağımsızlığın ardından yerel halk tarafından restore edilmiş ve tarihi bir anıt olarak tekrar açılmıştır.  Medresenin minareleri ve portalı tamamen restore edilmiş, beyaz, mavi, sarı ve yeşil mozaik çiniler ile süslenmiştir. İçeride, yaklaşık 150 öğrenciye ev sahipliği yapacak 35 odayla çevrili küçük bir avlu bulunmaktadır. 

Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii : Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii 1720'lerden kalmadır ve yerel mimar Usto Muhammed İbrahim'in eseridir. Her ikisi de yakın zamanda yenilenmiştir. Dört tarafı da açılan portal kubbeli cami, 12. yüzyılda olağan olan ancak Fergana Vadisi'nde ortadan kaybolan bir yöntemle üretilen karmaşık pişmiş toprak çini işçiliğine ev sahipliği yapıyor. Binalar ibadete açık, ancak sadece erkekler girebilir. 

Ota Valikhon Tur Camii : 1915 yılında inşa edilen Ota Valikhon Tur Camii, Namangan çarşısının 1 km doğusunda yer almaktadır. Arap kaligrafisi, muhteşem yıldız şekilli oymalarla dış cephedeki tuğlaları süslüyor. Büyük kubbeler mavi mozaik çizgilerle dekore edilmiştir. Şimdilerde namangan sanatçılar sendikasının bir galerisidir ve yerel sanatçıların çalışmaları sergilenir. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store