0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

İzmir - Semerkand Uçak Bileti

İzmir - Semerkand uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

İzmir Şehir Rehberi

İzmir, Türkiye’nin en büyük üçüncü şehridir. Nüfusu 4 milyondan fazla olan İzmir, Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir, Ege’nin en gelişmiş şehridir. İzmir aynı zamanda doğal güzelliklerinin mavi bayraklı plajları ve tarihi geçmişiyle Türkiye'nin turizm kentidir Bu tarihi şehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklarda yaşayan birçok medeniyete ait tarihi eserler ve binalar, yapıtlar bulunmaktadır. İzmir, geçtiğimiz yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri oldu. Şehir aynı zamanda dünyanın altıncı yaşanabilir şehridir. Ayrıca İzmir, Türkiye'de sanayi ve tarımın merkezidir. Öte yandan şehrin Aliağa ve Alsancak ilçelerinde uluslararası limanları bulunmaktadır Eğitim perspektifinden bakarsak, İzmir aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi ülkenin en kaliteli üniversitelerine sahiptir. İzmir uçak bileti alarak “Ege’nin İncisi” İzmir’i ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’e Nasıl Gidilir?

Ege  bölgesinde yer alan İzmir, Ege’nin en büyük ve Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olarak ön plana çıkmaktadır. İzmir’e seyahat etmek için İzmir şehrin de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız İzmir uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz

İzmir Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan İzmir, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. İzmir uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri İzmir’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Asansör :  İzmir'in Karataş semtinde yer alan bu tarihi asansör kulesi 1901 yılında inşa edilmiştir. Asansör, limandan yamaçlara ulşmanızı sağlar ve en üst katında şehrin muhteşem manzarasını görebilirsiniz.

Atatürk Anıtı:  İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bu ünlü savaş anıtı , 1932'de dikilmiş ve Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bronz atlı heykelini içeriyor.

İzmir Arkeoloji Müzesi : Tunç Çağı ile Yunan ve Roma dönemlerine ait büstler, heykeller ve aletler de dahil olmak üzere İzmir çevresinden bir dizi eseri sergileyen büyük bir arkeoloji müzesi
‘ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kadifekale: Kadife Kalesi olarak da bilinen antik kale, Büyük İskender'in hükümdarlığı döneminde inşa edilmiş ve bugün hala ayakta durmaktadır.

Kemeraltı Çarşısı - İzmir'in çarşı bölgesi ve şehrin en hareketli bölgelerinden biri. Büyük ev sahipliği tarihi pazara , hem de Hisar Camii , tarihler 1590s için geri Osmanlıca & Avrupa stilleri ve bir karışımı tasarlanmış büyük kubbeli yapısı.

Konak Meydanı : 1901 yılında inşa edilen tarihi bir simge yapı olan İzmir Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapan Konak semtinde bulunan İzmir’in simge yerlerinden biridir.

İzmir ilinde ayrıca görülmeye değer 2 UNESCO Dünya Mirası Alanı bulunmaktadır . Pergamon Akropal'ın Roma kalıntıları, şehrin kuzeyinde yaklaşık 2 saatlik bir araba  mesafesinde yer alırken , antik Yunan kenti Efes kalıntıları , Anadolu'nun batı kıyısındaki şehrin güneyinde yaklaşık araçla 1 saatlik sürüş mesafesindedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Semerkand Şehir Rehberi

Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Semerkand, 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanları listesine eklenmiştir. Bu eşsiz şehir, İslam mimarisinin ve sanatının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Semerkand, 15. yüzyılda Afganistan, Pakistan, İran, Azerbaycan, kısmen Rusya, Kazakistan, Çin ve Hindistan'ın bulunduğu toprakları fethetmeyi başaran Özbek ulusal kahramanı Timur'un da başkenti olarak da bilinir. Bugün de hala Özbekistan'ın her yerinde cadde, meydan ve parklarda adı geçmektedir.

Bugün Semerkand, Orta Asya'nın çoğu şehri gibi : eski ve yeni şehir olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Yeni bölüm, sanayi ve kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları dahil olmak üzere şehrin idari kısmının yer aldığı yerdir. Şehrin eski kısmı ise tarihi anıtlar, mağazalar, atölyeler ve eski özel evler içerir. Genellikle şehrin eski kısmına geziler düzenlenir. Semerkand’ın nüfus ve bölge sayısı bakımından Özbekistan'da ikinci sırada yer aldığını söyleyelim. Semerkand uçak bileti alarak bu tarihi bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Semerkand’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Semerkand, Orta Asya’nın en büyük ve Özbekistan’ın en çok ziyaret edilen yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Semerkand’a seyahat etmek için Semerkand şehrin de bulunan Semerkand Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Semerkand uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Özbekistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Astana’dan Semerkand uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

 

Türkiye – Semerkand Arası Uçakla Kaç Saat?

İstanbul - Semerkand arasındaki uçuş mesafesi 3200 km’dir. İstanbul ile Özbekistan Arası Uçakla 4 saat 20 dakika sürmektedir

 

Semerkand’ta Gezilecek Yerler

Özbekistan’ın tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehridir. 2500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın eski şehirleri arasında yer alan Semerkand’ı gezerken sizlere yardımcı olacak bir liste hazırladık.

Registan Meydanı: Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Bibi Hanım Cami:  Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Ulugbek Gözlemevi: Semerkant rasathanesinin tarihi anıtları arasında, 1428-1429 yıllarında Ulugbek tarafından inşaa ettirilmiştir.

Tilla-Kori Medresesi: Tilla-Kori Medresesi'nin inşaatına Semerkant hükümdarı Yalangtush Bakhadur'un emriyle 1646 yılında başlanmış ve ancak 1660 yılında bitirilmiştir. Binanın tamamı çeşitli bitkisel süslemeler ve çizgisel desenlerle dekore edilmiştir. 2001 yılında Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store