0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

İstanbul - Almati Uçak Bileti

İstanbul - Almati uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehir Rehberi

20 milyon nüfusu ile Türkiye’nin en gelişmiş ve aynı zamanda en kalabalık şehridir. İstanbul Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan geçmişte ve günümüzde önem taşıyan dünya merkezidir. Asya ile Avrupa'yı hem fiziksel hem de kültürel olarak birbirine bağlayan İstanbul, tarihi yarımadası, sayısız doğal ve tarihi mekanlarıyla ön plana çıkmaktadır, Geçmişten günümüze pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve halen dünyanın her yerinden gelen insanlara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. İstanbul uçak bileti ile bu şehri keşfetme fırsatını kaçırmayın.

İstanbul, sosyal ve kültürel zenginlik şehridir. Dinamik ve modern bir şehir olduğu kadar tarihide büyüleyicidir. On altı asırdır kesintisiz olarak Doğu Roma (Bizans) ve Osmanlı olmak üzere iki büyük imparatorluğun başkenti olarak hizmet veren ve iki kıta arasında tam anlamıyla kurulmuş olan İstanbul, Doğu ile Batı ve Akdeniz ile Anadolu'yu harmanlayan kültür ve geleneklere sahiptir. İstanbul'u başkent yapan her medeniyet, İstanbul’a izini bırakmış ve bu şehrin kültürel bir şehir olmasında önemli rol oynamıştır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Topkapı Sarayı: İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanındaki bu görkemli saray, 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının egemenliklerini sürdürdüğü yerdir. Muazzam kompleks, görkemli bir şekilde dekore edilmiş odalardan oluşan yapısı, karmaşık el boyaması çini işleriyle kaplı zengin avluları ile İslam sanatının göz kamaştırıcı eserleri arasındadır.

Galata Kulesi: Galata Kulesi , boğaza bakan eski bir Ceneviz kulesidir ve tepesinde lüks bir restoran bulunmaktadır. Ziyaretçiler’in, İstanbul, Haliç ve Boğaz'ın 360 derecelik mükemmel panoramik manzarasının tadını çıkarabilecekleri muazzam bir yerdir.

Yerebatan Sarnıcı: Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik mekanlarından biridir. 12 sıra halinde 336 sütunla desteklenen bu devasa, saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için imparatorluk su kaynağını depoluyordu. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatılmış, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından tamamlanmıştır.

Dolmabahçe Sarayı: Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyonunun ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. 1854 yılında Sultan I. Abdülmecid tarafından yaptırılan saray , padişahların ana konutu olarak Topkapı Sarayı'nın yerini almıştır

İstanbul Arkeoloji Müzesi: Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi aslında üç müze: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi. Birleştirilmiş üç müze, dünyanın dört bir yanındaki medeniyetlerden 1 milyondan fazla eseri içeriyor. 

Kariye Kilisesi: Bizans anıtlarının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen, fresk yüklü ve mozaikli, muhteşem bir kilisedir. Sütunlarla desteklenmiş, on altı ayrı uzun pencere ile çevrilidir ve doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Kilisenin duvarları İncil'deki hikayeleri tasvir ediyor ve Meryem Ana'nın resimlerine sahip. Dini mutluluğu ve mimari ihtişamı en iyi şekilde aramak isteyenler için İstanbul'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

Kapalı Çarşı: İpek giysilerden mücevhere, deri ve halıya kadar her şeyi alabileceğiniz binlerce dükkandan oluşan bu canlı çarşı, kırk huzurevi, on sekiz kapısı, altmış bir kapalı caddesi ve yirmi beş bin tam zamanlı çalışanı var. 554 yıllık çarşı, sevdikleriniz için bazı hediyelik eşyalar stoklayarak turunuzu sonlandırmak için mükemmel bir uğrak yeridir.

Gülhane Parkı: Huzur ve huzur arayan turistlerin uğrak yeri olan İstanbul'un en eski şehir parklarından biridir. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesini oluşturdu ve ancak kraliyet ailesi tarafından ziyaret edilebildi, ancak 16. yüzyılda halkın ziyaretine açıldı. Çocuk oyun alanı ve koşu ve dinlenme için ağaçlıklı yolları vardır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Almati Şehir Rehberi

Almatı, Kazakistan'ın eski başkentidir ve halen en büyük şehridir. Orta Asya'nın finans ve kültür merkezi olan Almatı, Kazakistan'ın güney sınırındaki Zailiysky Alatau'nun karla kaplı dağlarının karşısında yer alır ve yaklaşık 1,5 milyon insana ev sahipliği yapmaktadır. Orta Asya için önemli bir ticaret merkezi olan Almati, zenginliğini 24 saat açık süpermarketler, kaliteli restoranlar, hareketli gece hayatı ve yepyeni kayak merkezlerinde kendini göstermektedir. Almatı, turistler tarafından en çok kış sporları cenneti olarak bilinir. Yakınlarda Chimbulak, Ak-Bulak ve Tabagan gibi mükemmel kayak merkezleri bulunmaktadır.

Almati Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Almatı, yazları sıcak olan ve kurak mevsimi olmayan nemli bir karasal iklime sahiptir. Temmuz-Eylül en sıcak ve kurak aylar iken, Kasım-Mart arası oldukça soğuk olabilir. Şehrin hava kalitesi dünyanın en kötüleri arasında yer alsa da, şehir merkezi yine de hoş bir yerdir.

Almati’ye Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Almati, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda eski başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Almati’ye karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Almati uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

İstanbul-Almati arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Almati arası uçakla 5 saat 20 dakika sürmektedir. 

Almati Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Almati, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Almati’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Kazakistan Sanat Müzesi: Kazaktan Rus sanatına ve tüm modern Kazak el sanatlarına sahip müze, Almatı'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri

Kok-Tobe Tepesi: Size Almati manzarası sunan bu tepeye bir teleferik yardımı ile çıkabilirsiniz. Ayrıca tepede birçok alışveriş yapabileceğiniz dükkan, park, oyun salonu bulunmaktadır.

Baiken Camii:  Almatı denen bu harikulade yerde görülmesi gereken bir diğer cazibe ise Bayıken Camii. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarafından 5 Aralık 2014'te açılan cami Almatı'nın Bostandyk bölgesindeki en büyük camidir. Baiken Camii 6000 m2 alan üzerine inşa edilmiş olup, 3000 kişi kapasiteli ve 6 kattan oluşmaktadır. Kadın ve erkek ibadethaneleri için farklı bölümleri bulunan bu cami, Almatı'nın en modern mimari eserlerinden biridir.

Shymbulak Kayak Merkezi :  Zailiuskiy Alwatau dağlarında, deniz seviyesinden 2260 m yüksekte yer alır ve Almatı Şehri'nin 25 km dışında, yazın ortalama 25 derece ve kışın -7 derece sıcaklıktadır. Aralık ayından nisan ayına kadar başlayan kayak sezonu ile birlikte ortalama kar yağışı 1.5 m civarındadır.

Büyük Almati Gölü: En önemli turistik cazibe merkezlerinden biri Büyük Almatı Gölü'dür ve bu güzel ülkeyi ziyaret ederken hiç kaçırmamalı. Büyük Almatı Gölü, deniz seviyesinden 2511 m yükseklikte ve Almatı'nın 28.5 km güneyinde bulunan Bolshaya Almatinka Nehri geçidinde yer almaktadır.

Asansiyon Katedrali: Ayrıca 'Zenkov Katedrali' olarak da bilinen Yükseliş Katedrali, 56 metre yüksekliği ile Almatı şehrinin en güzel, görkemli ve mimari anıtlarından biri olup, Almatı'nın yeşil Panfilov Parkı içerisinde yer almaktadır.

Rakhat Çikolata Fabrikası: Çikolatalara aşık mısınız yoksa çok tatlı bir dişiniz mi var, merak etmeyin çünkü Almatı'da ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer var - Rakhat Çikolata fabrikası. Fabrika Zenkova caddesi üzerinde yer alıyor ve sadece havadaki aromatik tatlılığı koklayarak Rakhat'ın altın kapılarına ulaşabilirsiniz. Kazak'ta zevk anlamına gelen Rakhat, neredeyse 70 yıl öncesine dayanan en eski çikolata üreticisidir. Yaklaşık 3500 işçi, biri Almatı'da ve biri Çimkent şehrinde bulunan 2 fabrikada çalışıyor. Şeker hastası insanlar için de çikolata yapıyorlar ve şeker, kurabiye ve waffle gibi düşük kalorili ürünleri halk ve turistler arasında ilgi görüyor.

Bağımsızlık Anıtı: Bağımsızlık Anıtı veya Altın Savaşçı Anıtı, Almatı Cumhuriyet Meydanı'nda yer alır ve 91 fit uzunluğunda bir sütunda durur ve 1997'ye kadar başkentken Kazakistan'ın, halkının ve Almatı şehrinin rolünün bağımsızlığını gösterir. Anıt ayrıca Kazakistan'ın Kraliçe Tomiris'in zamanından günümüze kadar olan zengin tarihini de tasvir ediyor. Altın adam, Saka Savaşçısı ve Bary'nin bir heykelini tasvir ediyor ve Shota Valihanov liderliğindeki bir grup ünlü Kazak mimar tarafından yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store