0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Gence - Kazakistan Uçak Bileti

Gence - Kazakistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kazakistan Şehir Rehberi

Kazakistan Cumhuriyeti Orta Asya ve Doğu Avrupa da yer alan ve Türki halka sahip olan bir ülkedir. Bağımsız bir devlet olan Kazakistan dünya da yer alan yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Son dönemlerde yapmış olduğu turizm atakları ile birlikte adından oldukça çok söz ettiren Kazakistan doğal güzellikleri ve tarihi mekânları ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Sizlerde Kazakistan uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Kazakistan’a Nasıl Gidilir?

Kazakistan ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden ve Ankara ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Kazakistan’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Astana ve Almata’ya inişler yapılmaktadır. 

Kazakistan Nasıl Bir Yer?

Orta Asya Türk boylarından olan Kazakistan çeşitli kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Kazakistan’ın başkenti Astana’dır. Ülkenin %70’ini Müslümanlar oluşturmaktadır. Resmi bir din tanımının olmadığı Kazakistan da Kazakça ve Rusça konuşulmaktadır. Kazakça’nın Türkçe’ye yakın bir dil olduğunu dile getirebiliriz. Kazakistan kültürünün ülkemiz kültürüne de oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. 

Kazakistan İçin Vize Gerekli Mi?

Kazakistan’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Kazakistan T.C. vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Kazakistan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Kazakistan’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 5 saat içerisinde Kazakistan’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Kazakistan arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 57 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Kazakistan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kazakistan da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. Türk kültürünün harmanlandığı bu eserlerden ön plana çıkanları sizler için paylaşacağız. 

Bayterek Kulesi: Kazakistan’ın başkenti Almatı da yer alan Bayterek Kulesi 105 metre yüksekliğe sahiptir. Şehrin birçok alanından Bayterek Kulesini görebilmek mümkündür.  1997 yılında inşa edilen Bayterek Kulesini ziyaret ettiğinizde asansör ile birlikte zirveye çıkarabilirsiniz.

Han Şatır: Han Şatır, Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahip olan Han Şatır 140 metre karelik alanı ile birlikte yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmekte ve ziyaret edilmektedir. 

Hoşgörü ve Barış Piramidi: Birçok farklı kültürün yaşamış olduğu Kazakistan’da buna bir sembol edinmek üzere Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir. 35 bin metre karelik alana sahip olan bu piramit 62 metre yüksekliği ile birlikte pek çok kişinin ilgisini çekebilmeyi başarmıştır. 130 farklı milleti temsilen piramidin üstüne güvercin motifleri dizilmiştir. 

Ile-Alatau National Park: Doğal güzelliği ile birlikte pek çok kişiyi kendisine hayran bırakan Ile-Alatau National Park günümüzde Kazakistan’ın en çok tercih edilen ve en çok ziyaret edilen alanları içerisinde yer almaktadır. 300’e yakın kuş türünün yaşamış olduğu ve harika bir görünüme sahip olan bu parkı ziyaret etmenizi önermekteyiz. 

Nur Astana Camii: Nur Astana Cami Kazakistan’ın en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. Beyaz bir cepheye sahip olan Nur Astana Cami’ni ön plana çıkartan bir diğer unsur ise altın rengi kubbesidir. Caminin yüksekliği ve uzunluğunun ise çok ince bir düşünce ile inşa edildiğini dile getirebiliriz. Muhteşem mimarisi ile birlikte Nur Astana Cami’nin şehrin en gözde turistik alanları içerisinde gösterilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Eyalet Müzesi:  Kazakistan’ın en büyük müzeleri içerisinde yer alan Eyalet Müzesi pek çok turist tarafından ziyaret edilen ilgi çekici bir alandır. 1931 yılında kurulmuş olan bu müzenin pek çok tarihi eseri bünyesinde sergilemiş olduğunu görebilmekteyiz. Özellikle tarih severler tarafından oldukça çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. 

Almatı Hayvanat Bahçesi:  21 hektarlık bir alana kurulu olan Almatı Hayvanat Bahçesi turistlerin yoğun olarak ilgi göstermiş olduğu yerler arasında yer almaktadır. 75 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Almatı Hayvanat Bahçesi’nin günümüzde 350’den fazla hayvan türünü sergilemiş olduğunu söyleyebiliriz. 

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Kazakistan da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi
  • Zenkov Katedrali
  • Hoca Ahmed Yesevi Türbesi
  • Altyn-Emel National Park
  • Medeo

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Kazakistan uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Kazakistan Şehirleri

Kazakistan 5 coğrafi bölgeye ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra Kazakistan’ın 14 eyaleti bulunmaktadır. Bu eyaletlerde toplamda 319 il bulunmaktadır. Kazakistan’ın en önemli şehirlerine baktığımızda ise; Almatı, Atyrau, Baykonur, Shymkent, Ekibastuz, Karağandi, Kostanai, Taraz, Semey, Kızılorda, Pavlodar, Öskemen, Uralsk ve Turkestan Kazakistan’ın en önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Kazakistan uçak biletialarak sizlerde tarihi mekânları ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store