0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Fas - Semerkand Uçak Bileti

Fas - Semerkand uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Fas Şehir Rehberi

Fas, Afrika'nın Kuzey Batı kıyısında yer alır ve Kuzey Atlantik Okyanusu'nun yanı sıra Akdeniz'de de limanlara sahiptir. En kalabalık üçüncü Arap ülkesidir. Fas, Cezayir ile olan sınırının en büyük bölümünüBatı Sahra çölüyle Güneyde paylaşıyor. Fas, on altı bölgeye ayrılmıştır . Her bölge ayrıca illere ve vilayetlere bölünmüştür. Fas'ın başkenti Rabat , en büyük şehri ise Kazablanka'dır. Ulusal para birimi Fas Dirhemi'dir . Sizlerde Fas uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Fas’a Nasıl Gidilir?

Fas ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Fas’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Rabat ve Kazablanka’ya inişler yapılmaktadır. 

Fas’a Nasıl Bir Yer?

Fas, hem ziyaret etmek hem de keşfetmek için merak uyandıran doğal güzellikler ve unutulmaz yerler bakımından zengin bir ülkedir. Kendini Fas kültürüne ve tarihine dalmak isteyenler için ziyaret edilebilecek yüzlerce cami , saray ve tarihi yer vardır. Chefchaouen Dağları ve Oregano Dağları gibi çarpıcı dağ sıraları ile çerçevelenen Fas manzarası da aynı derecede sizlere unutulmaz bir an bırakabilir.

Fas İçin Vize Gerekli Mi?

Fas’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Fas T.C. vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Fas Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Fas’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika içerisinde Fas’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Fas arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Fas Gezilecek Yerler Nelerdir?

Fas’da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Medersa Bou Inania: 1350 ile 1357 yılları arasında Merenid sultanı Bou Inan tarafından yaptırılmıştır. Şehirdeki gayrimüslimlerin girebileceği birkaç dini yapıdan biri olan Medersa, Fas'ın en görkemli yapılarından biridir.

Fes el Bali: Medine bölgesi ve şehrin en eski mahallesidir. Dünyanın ayakta kalan en büyük mahallesi olduğu düşünülüyor. Bölgenin ana kapısı Bab Boujloud'dur . Bu büyük eski kapıya yaklaştığınızda, mahallenin ünlü simgesel yapısının harika manzaralarını görebilirsiniz.

Qaraouiyine Camii: MS 857'de kutsal şehir Kairouan'dan Tunuslu göçmenler tarafından inşa edilen Qaraouiyine Camii , ortaçağ döneminin en seçkin üniversitelerinden biriydi. Bugün, halen ibadet edilen bir cami olarak kullanılmaktadır. 20.000 kişilik mescit kapasitesi ile Fas'ın en büyük ibadet merkezlerinden biridir

Volubilis Volublis: Fas'ta Meknes yakınlarında Fez ve Rabat arasında bir arkeolojik yapıdır.

Koutoubia Camii:Koutoubia Camii, her yönden kilometrelerce uzaktan görülebilen 70 metre yüksekliğindeki çarpıcı minaresiyle Marakeş'in en ünlü simgesel yapısıdır.

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Fas da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Medersa Ben Youssef
  • Saadian Mezarları
  • Bahia Sarayı
  • Dar Si Said Fas Sanatları ve El Sanatları Müzesi
  • Almoravid Koubba
  • Majorelle Bahçeleri
  • Badi Sarayı
  • Manara Bahçeleri

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Fas uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Semerkand Şehir Rehberi

Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Semerkand, 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanları listesine eklenmiştir. Bu eşsiz şehir, İslam mimarisinin ve sanatının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Semerkand, 15. yüzyılda Afganistan, Pakistan, İran, Azerbaycan, kısmen Rusya, Kazakistan, Çin ve Hindistan'ın bulunduğu toprakları fethetmeyi başaran Özbek ulusal kahramanı Timur'un da başkenti olarak da bilinir. Bugün de hala Özbekistan'ın her yerinde cadde, meydan ve parklarda adı geçmektedir.

Bugün Semerkand, Orta Asya'nın çoğu şehri gibi : eski ve yeni şehir olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Yeni bölüm, sanayi ve kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları dahil olmak üzere şehrin idari kısmının yer aldığı yerdir. Şehrin eski kısmı ise tarihi anıtlar, mağazalar, atölyeler ve eski özel evler içerir. Genellikle şehrin eski kısmına geziler düzenlenir. Semerkand’ın nüfus ve bölge sayısı bakımından Özbekistan'da ikinci sırada yer aldığını söyleyelim. Semerkand uçak bileti alarak bu tarihi bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Semerkand’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Semerkand, Orta Asya’nın en büyük ve Özbekistan’ın en çok ziyaret edilen yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Semerkand’a seyahat etmek için Semerkand şehrin de bulunan Semerkand Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Semerkand uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Özbekistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Astana’dan Semerkand uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

 

Türkiye – Semerkand Arası Uçakla Kaç Saat?

İstanbul - Semerkand arasındaki uçuş mesafesi 3200 km’dir. İstanbul ile Özbekistan Arası Uçakla 4 saat 20 dakika sürmektedir

 

Semerkand’ta Gezilecek Yerler

Özbekistan’ın tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehridir. 2500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın eski şehirleri arasında yer alan Semerkand’ı gezerken sizlere yardımcı olacak bir liste hazırladık.

Registan Meydanı: Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Bibi Hanım Cami:  Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Ulugbek Gözlemevi: Semerkant rasathanesinin tarihi anıtları arasında, 1428-1429 yıllarında Ulugbek tarafından inşaa ettirilmiştir.

Tilla-Kori Medresesi: Tilla-Kori Medresesi'nin inşaatına Semerkant hükümdarı Yalangtush Bakhadur'un emriyle 1646 yılında başlanmış ve ancak 1660 yılında bitirilmiştir. Binanın tamamı çeşitli bitkisel süslemeler ve çizgisel desenlerle dekore edilmiştir. 2001 yılında Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store