0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Dammam - Semerkand Uçak Bileti

Dammam - Semerkand uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Dammam Şehir Rehberi

Dammam, konumu neticesinde tüm yılı sıcak çöl iklimi etkisi altında geçiriyor.Dammam’ı tüm yönleriyle tanımak için 2-3 günlük tatil programı oluşturmanız yeterlidir.

Ancak deniz kıyısında yer almasından dolayı benzer koşulların yaşandığı iç kesimdeki yerleşimlerle karşılaştırıldığında şehirde havanın daha nemli olduğu rahatça hissediliyor.

Gezginler, bu durum sayesinde kente dört mevsim seyahat edebiliyor. Ancak yaz aylarındaki sıcaklık ortalamasının 40 °C civarında seyrettiğini unutmamak gerekiyor.

Hava sıcaklığı ortalamasının 16 °C dolaylarına indiği kış ayları ise sonbahar mevsimi ile birlikte Dammam’da tatil yapmak için en ideal dönem olarak görülüyor.

Siz de birçok gezgin gibi seyahat tarihinizi ekim ve mart ayları arasına denk getirirseniz, kentteki popüler cazibe merkezlerini çok daha rahat biçimde ziyaret edebilirsiniz.

Dammam’da Gezilecek Yerler

Köklü tarihi ile dikkat çeken şehirde, özellikle çocuklu ailelerin ve yerel kültürün detaylarını merak edenlerin ziyaret edebilecekleri çok sayıda cazibe merkezi bulunuyor. İşte bu mekânların en önemlileri:

Tarut Kalesi

Askeri yapı, Arap Yarımadası’ndaki en eski yerleşim bölgesi olarak anılan Tarut Adası’nda yer alıyor. Basra Körfezi’nin 6 kilometre açığındaki adaya ulaştığınızda bölge tarihi hakkında paha biçilemez bilgiler edinebilirsiniz

Dammam Kordon Boyu

Aziziah Kumsalı ile Tarut Adası’nın karşısına denk gelen sahil kesimi arasında uzanan kordon boyu, akşam saatlerinde serin havanın tadını çıkartmak isteyen gezginleri ağırlıyor.

2007’deki genişletme çalışmaları sırasında yerleştirilen sanat eserleri sayesinde farklı havaya bürünen alan, yıl boyunca çeşitli kutlamalara sahne oluyor.

Kral Abdullah Parkı

Dammam’ın modern yüzünü temsil eden park, kordon boyunun en çok ziyaretçi çeken bölgesi olma özelliğini taşıyor. Festivallere ev sahipliği yapan yeşil alan, bünyesinde kafeler ve restoranlar ile birlikte şehir tiyatrosunu da barındırıyor.

Mercan Adası

Kordon boyundaki gezintiniz sırasında ziyaret etme fırsatı yakalayacağınız yapay ada, sıra dışı mimariye sahip deniz feneri ile gayet hoş bir görünüm sergiliyor. Bir köprü ile karaya bağlanmış kara parçasının üzerinde ayrıca restoranlar ve dinlenme alanları bulunuyor.

Yunus Köyü

Mercan Adası’nın girişinde bulunan Yunus Köyü; lunaparkı, yüzme havuzu ve gösteri alanları ile farklı yaş gruplarından bireylere keyif dolu saatler yaşatıyor.

Özellikle bayram günleri yoğun ziyaretçi çeken tesiste, haftanın her günü yunus ve fokların başrolünde olduğu şovlar düzenleniyor.

Kral Fahd Parkı

Dammam ile Dahran şehirleri arasında ulaşımı sağlayan yola paralel uzanan eğlence parkı, dev boyutları ile dikkat çekiyor.

Life Park adıyla da anılan cazibe merkezinde tematik alanlarda vakit geçirebilir, yeme-içme alanlarında yerel mutfak kültürünün özgün lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Modon Gölü

2014 yılında ziyarete açılan ve Suudi Arabistan’ın en büyük yapay gölü unvanını elinde bulunduran Modon, gerek ailelerin gerekse de endüstriyel bölgede çalışan bireylerin yoğun biçimde ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Kentin yoğunluğundan sıkılırsanız, göl kıyısında sakin birkaç saat geçirebilirsiniz.

Dammam Yerel Müzesi

1985 yılında kurulan müze, Dammam ve Doğu Bölgesi’nin tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor.

Müzenin bünyesinde yer alan altı sergi alanını gezerken bazıları tarih öncesi devirlerden günümüze ulaşmış birbirinden değerli nesneleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Dammam Miras Köyü

Yerel kültüre dair detaylı bilgi sahibi olmak için Miras Köyü’nü Dammam gezilecek yerler listenize dâhil edebilirsiniz.

Köyde yer alan küçük müzede yerel halkın yüzyıllar içerisinde benimsedikleri yaşam tarzına dair ipuçlarını öğrenebilir, yöresel yemekleri tadabilir ve otantik ürünler satın alabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Semerkand Şehir Rehberi

Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Semerkand, 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanları listesine eklenmiştir. Bu eşsiz şehir, İslam mimarisinin ve sanatının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Semerkand, 15. yüzyılda Afganistan, Pakistan, İran, Azerbaycan, kısmen Rusya, Kazakistan, Çin ve Hindistan'ın bulunduğu toprakları fethetmeyi başaran Özbek ulusal kahramanı Timur'un da başkenti olarak da bilinir. Bugün de hala Özbekistan'ın her yerinde cadde, meydan ve parklarda adı geçmektedir.

Bugün Semerkand, Orta Asya'nın çoğu şehri gibi : eski ve yeni şehir olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Yeni bölüm, sanayi ve kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları dahil olmak üzere şehrin idari kısmının yer aldığı yerdir. Şehrin eski kısmı ise tarihi anıtlar, mağazalar, atölyeler ve eski özel evler içerir. Genellikle şehrin eski kısmına geziler düzenlenir. Semerkand’ın nüfus ve bölge sayısı bakımından Özbekistan'da ikinci sırada yer aldığını söyleyelim. Semerkand uçak bileti alarak bu tarihi bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Semerkand’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Semerkand, Orta Asya’nın en büyük ve Özbekistan’ın en çok ziyaret edilen yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Semerkand’a seyahat etmek için Semerkand şehrin de bulunan Semerkand Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Semerkand uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Özbekistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Astana’dan Semerkand uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

 

Türkiye – Semerkand Arası Uçakla Kaç Saat?

İstanbul - Semerkand arasındaki uçuş mesafesi 3200 km’dir. İstanbul ile Özbekistan Arası Uçakla 4 saat 20 dakika sürmektedir

 

Semerkand’ta Gezilecek Yerler

Özbekistan’ın tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehridir. 2500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın eski şehirleri arasında yer alan Semerkand’ı gezerken sizlere yardımcı olacak bir liste hazırladık.

Registan Meydanı: Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Bibi Hanım Cami:  Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Ulugbek Gözlemevi: Semerkant rasathanesinin tarihi anıtları arasında, 1428-1429 yıllarında Ulugbek tarafından inşaa ettirilmiştir.

Tilla-Kori Medresesi: Tilla-Kori Medresesi'nin inşaatına Semerkant hükümdarı Yalangtush Bakhadur'un emriyle 1646 yılında başlanmış ve ancak 1660 yılında bitirilmiştir. Binanın tamamı çeşitli bitkisel süslemeler ve çizgisel desenlerle dekore edilmiştir. 2001 yılında Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store