0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Dammam - Nur Sultan Uçak Bileti

Dammam - Nur Sultan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Dammam Şehir Rehberi

Dammam, konumu neticesinde tüm yılı sıcak çöl iklimi etkisi altında geçiriyor.Dammam’ı tüm yönleriyle tanımak için 2-3 günlük tatil programı oluşturmanız yeterlidir.

Ancak deniz kıyısında yer almasından dolayı benzer koşulların yaşandığı iç kesimdeki yerleşimlerle karşılaştırıldığında şehirde havanın daha nemli olduğu rahatça hissediliyor.

Gezginler, bu durum sayesinde kente dört mevsim seyahat edebiliyor. Ancak yaz aylarındaki sıcaklık ortalamasının 40 °C civarında seyrettiğini unutmamak gerekiyor.

Hava sıcaklığı ortalamasının 16 °C dolaylarına indiği kış ayları ise sonbahar mevsimi ile birlikte Dammam’da tatil yapmak için en ideal dönem olarak görülüyor.

Siz de birçok gezgin gibi seyahat tarihinizi ekim ve mart ayları arasına denk getirirseniz, kentteki popüler cazibe merkezlerini çok daha rahat biçimde ziyaret edebilirsiniz.

Dammam’da Gezilecek Yerler

Köklü tarihi ile dikkat çeken şehirde, özellikle çocuklu ailelerin ve yerel kültürün detaylarını merak edenlerin ziyaret edebilecekleri çok sayıda cazibe merkezi bulunuyor. İşte bu mekânların en önemlileri:

Tarut Kalesi

Askeri yapı, Arap Yarımadası’ndaki en eski yerleşim bölgesi olarak anılan Tarut Adası’nda yer alıyor. Basra Körfezi’nin 6 kilometre açığındaki adaya ulaştığınızda bölge tarihi hakkında paha biçilemez bilgiler edinebilirsiniz

Dammam Kordon Boyu

Aziziah Kumsalı ile Tarut Adası’nın karşısına denk gelen sahil kesimi arasında uzanan kordon boyu, akşam saatlerinde serin havanın tadını çıkartmak isteyen gezginleri ağırlıyor.

2007’deki genişletme çalışmaları sırasında yerleştirilen sanat eserleri sayesinde farklı havaya bürünen alan, yıl boyunca çeşitli kutlamalara sahne oluyor.

Kral Abdullah Parkı

Dammam’ın modern yüzünü temsil eden park, kordon boyunun en çok ziyaretçi çeken bölgesi olma özelliğini taşıyor. Festivallere ev sahipliği yapan yeşil alan, bünyesinde kafeler ve restoranlar ile birlikte şehir tiyatrosunu da barındırıyor.

Mercan Adası

Kordon boyundaki gezintiniz sırasında ziyaret etme fırsatı yakalayacağınız yapay ada, sıra dışı mimariye sahip deniz feneri ile gayet hoş bir görünüm sergiliyor. Bir köprü ile karaya bağlanmış kara parçasının üzerinde ayrıca restoranlar ve dinlenme alanları bulunuyor.

Yunus Köyü

Mercan Adası’nın girişinde bulunan Yunus Köyü; lunaparkı, yüzme havuzu ve gösteri alanları ile farklı yaş gruplarından bireylere keyif dolu saatler yaşatıyor.

Özellikle bayram günleri yoğun ziyaretçi çeken tesiste, haftanın her günü yunus ve fokların başrolünde olduğu şovlar düzenleniyor.

Kral Fahd Parkı

Dammam ile Dahran şehirleri arasında ulaşımı sağlayan yola paralel uzanan eğlence parkı, dev boyutları ile dikkat çekiyor.

Life Park adıyla da anılan cazibe merkezinde tematik alanlarda vakit geçirebilir, yeme-içme alanlarında yerel mutfak kültürünün özgün lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Modon Gölü

2014 yılında ziyarete açılan ve Suudi Arabistan’ın en büyük yapay gölü unvanını elinde bulunduran Modon, gerek ailelerin gerekse de endüstriyel bölgede çalışan bireylerin yoğun biçimde ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Kentin yoğunluğundan sıkılırsanız, göl kıyısında sakin birkaç saat geçirebilirsiniz.

Dammam Yerel Müzesi

1985 yılında kurulan müze, Dammam ve Doğu Bölgesi’nin tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor.

Müzenin bünyesinde yer alan altı sergi alanını gezerken bazıları tarih öncesi devirlerden günümüze ulaşmış birbirinden değerli nesneleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Dammam Miras Köyü

Yerel kültüre dair detaylı bilgi sahibi olmak için Miras Köyü’nü Dammam gezilecek yerler listenize dâhil edebilirsiniz.

Köyde yer alan küçük müzede yerel halkın yüzyıllar içerisinde benimsedikleri yaşam tarzına dair ipuçlarını öğrenebilir, yöresel yemekleri tadabilir ve otantik ürünler satın alabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Nur Sultan Şehir Rehberi

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Nur-Sultan (eski adıyla Astana), Doğu ve Batı'nın kültürel geleneklerini harmanlayan, gelişmekte olan bir Avrasya ekonomi merkezidir. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in projesi olan şehir, 21. Yüzyıl’da Kazakistan'ın parlak geleceğini temsil etmek için tasarlandı ve Mart 2019'da Nursultan Nazarbayev adını aldı. Nur-Sultan, görsel olarak dikkat çekici mimarisinin yanı sıra, bir dizi kültür müzesi, kilise, cami ve bir okyanus akvaryumu da dahil olmak üzere, turistler için ilginç cazibe merkezleri sunmaktadır. Şehir, bazı güzel parklar ve bahçelerin yanı sıra Korgalzhyn Eyalet Doğa Koruma Alanı ile bozkırlarda yeşil bir alana ev sahipliği yapar. Modern spor tesisleri ve mükemmel tiyatro salonları, Kazak kültürünün tadını çıkarmak için harika fırsatlar sunar. Nur-Sultan uçak bileti alarak Kazak kültürünü keşfedebilirsiniz.

Nur-Sultan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Astana, yakın zamanda 1997 yılında Kazakistan'ın başkenti olarak seçildi. Dünyanın en büyük bozkır alanı olan bu boş çayırlıklar, 15 yıl gibi kısa bir sürede güzel bir şehire dönüştü. Ishim Nehri üzerinde bulunan bu başkent, tomurcuklanan çiçek şeklinde inşa edilmiş Merkez Konser Salonu, uçan daire şeklinde bir sirk, Beyaz Saray gibi tasarlanmış bir başkanlık sarayı ve 100 metre yüksekliğindeki yapısı ile sizi şaşırtacak nitelikte. 1 milyon nüfusu olan bu şehri Nur Sultan uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Nur-Sultan’a Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Nur-Sultan, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Nur Sultan’a karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Nur Sultan uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

Türkiye-Nur Sultan arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Nursultan arası uçakla 4 saat 55 dakika sürmektedir. 

Nur Sultan Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Nur Sultan, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Nur Sultan’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bayterek Kulesi: Yeni doğmuş şehirdeki fütüristik mimariye bir örnek. Dev bir lolipopla benzerliğinden dolayı yerliler tarafından Chupa Chups lakaplı bu 97 metre yüksekliğindeki bina, şehrin harika bir manzarasının yanı sıra bir sanat galerisi, bir akvaryum ve bir restoran sunuyor.

Khan Shatyr: 10.000 kişiyi alabilecek büyüklükte dev bir şeffaf çadırdır . 150 metre yüksekliğindeki çadır, 10 futbol stadyumundan daha büyük bir alanı kaplamaktadır. 200 metrelik bir eliptik tabana sahip içinde park, meydan ve Arnavut kaldırımlı sokakları olan bir alışveriş ve eğlence alanı sunmaktadır.

Kazakistan Atameken Haritası: Minyatür bir versiyonda tüm ülkeye genel bir bakış sunan bir açık hava müzesi. 1,7 hektarlık bu sergide, Kazak şehirleri ve tarihi anıtlar yaratan 200'den fazla model bulunuyor

Kazak Eli anıtı :Kazakistan Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanının küçük bir heykeline sahiptir. Yaklaşık 100 metre boyunda ve tepesinde efsanevi altın bir kuş olan Samryk var. Anıt beyaz mermerden yapılmıştır ve çok güzel çeşmelerle çevrilidir.

Shabyt Sarayı : Shabyt, Kazak Eli anıtının sağında yer alan bir sanat sarayı. Camdan yapılmış tabak benzeri bir yapıdır

 

Nur Sultan’da Ne Yenir Ne İçilir?

Nur Sultan mutfağının çoğunluğunu, Göçebe köklerine dayanan at eti ve koyun eti gibi yemekler temelini oluşturur.Kazak ulusal mutfağı milletin özünü, tarihini, kültürünü ve geleneklerini yansıtır. Peki Nur Sultan uçak bileti alıp Nur Sultan’a gidenler Ne yemeli? Bu sorunun cevabını sizin için listeledik.

 

Qarta: Kazak ve Kırgız kültüründe popüler olan bir at eti yemeğidir. Haşlanmış ve tavada kızartılmış at etinden yapılır. 

Zhaya: At eti ile yapılan geleneksel bir Kazak eti inceliğidir. Hayvanın kalçasından (genellikle yağla kaplı üst kas bölümü) ve arka ayağından elde edilen tuzlanmış, kurutulmuş ve tütsülenmiş et kullanılır. 

Shelpe:, Kazakistan'dan gelen geleneksel bir gözleme. Un, şeker, süt, tuz, maya veya kabartma tozu ve kızartma yağı ile yapılır. Hamur hazırlandıktan sonra toplara bölünür ve ardından her biri ince bir daire şeklinde yuvarlanır.

Şalgam: Kazahistan kökenli geleneksel bir salatadır. Tipik olarak rendelenmiş turp, havuç, dolmalık biber, soğan ve sarımsak ile hazırlanır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Nur Sultan mutfağının eşsiz yemeklerini Nur Sultan’ı keşfettikten sonra tatmak için Nur Sultan uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store