0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Dammam - Namangan Uçak Bileti

Dammam - Namangan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Dammam Şehir Rehberi

Dammam, konumu neticesinde tüm yılı sıcak çöl iklimi etkisi altında geçiriyor.Dammam’ı tüm yönleriyle tanımak için 2-3 günlük tatil programı oluşturmanız yeterlidir.

Ancak deniz kıyısında yer almasından dolayı benzer koşulların yaşandığı iç kesimdeki yerleşimlerle karşılaştırıldığında şehirde havanın daha nemli olduğu rahatça hissediliyor.

Gezginler, bu durum sayesinde kente dört mevsim seyahat edebiliyor. Ancak yaz aylarındaki sıcaklık ortalamasının 40 °C civarında seyrettiğini unutmamak gerekiyor.

Hava sıcaklığı ortalamasının 16 °C dolaylarına indiği kış ayları ise sonbahar mevsimi ile birlikte Dammam’da tatil yapmak için en ideal dönem olarak görülüyor.

Siz de birçok gezgin gibi seyahat tarihinizi ekim ve mart ayları arasına denk getirirseniz, kentteki popüler cazibe merkezlerini çok daha rahat biçimde ziyaret edebilirsiniz.

Dammam’da Gezilecek Yerler

Köklü tarihi ile dikkat çeken şehirde, özellikle çocuklu ailelerin ve yerel kültürün detaylarını merak edenlerin ziyaret edebilecekleri çok sayıda cazibe merkezi bulunuyor. İşte bu mekânların en önemlileri:

Tarut Kalesi

Askeri yapı, Arap Yarımadası’ndaki en eski yerleşim bölgesi olarak anılan Tarut Adası’nda yer alıyor. Basra Körfezi’nin 6 kilometre açığındaki adaya ulaştığınızda bölge tarihi hakkında paha biçilemez bilgiler edinebilirsiniz

Dammam Kordon Boyu

Aziziah Kumsalı ile Tarut Adası’nın karşısına denk gelen sahil kesimi arasında uzanan kordon boyu, akşam saatlerinde serin havanın tadını çıkartmak isteyen gezginleri ağırlıyor.

2007’deki genişletme çalışmaları sırasında yerleştirilen sanat eserleri sayesinde farklı havaya bürünen alan, yıl boyunca çeşitli kutlamalara sahne oluyor.

Kral Abdullah Parkı

Dammam’ın modern yüzünü temsil eden park, kordon boyunun en çok ziyaretçi çeken bölgesi olma özelliğini taşıyor. Festivallere ev sahipliği yapan yeşil alan, bünyesinde kafeler ve restoranlar ile birlikte şehir tiyatrosunu da barındırıyor.

Mercan Adası

Kordon boyundaki gezintiniz sırasında ziyaret etme fırsatı yakalayacağınız yapay ada, sıra dışı mimariye sahip deniz feneri ile gayet hoş bir görünüm sergiliyor. Bir köprü ile karaya bağlanmış kara parçasının üzerinde ayrıca restoranlar ve dinlenme alanları bulunuyor.

Yunus Köyü

Mercan Adası’nın girişinde bulunan Yunus Köyü; lunaparkı, yüzme havuzu ve gösteri alanları ile farklı yaş gruplarından bireylere keyif dolu saatler yaşatıyor.

Özellikle bayram günleri yoğun ziyaretçi çeken tesiste, haftanın her günü yunus ve fokların başrolünde olduğu şovlar düzenleniyor.

Kral Fahd Parkı

Dammam ile Dahran şehirleri arasında ulaşımı sağlayan yola paralel uzanan eğlence parkı, dev boyutları ile dikkat çekiyor.

Life Park adıyla da anılan cazibe merkezinde tematik alanlarda vakit geçirebilir, yeme-içme alanlarında yerel mutfak kültürünün özgün lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Modon Gölü

2014 yılında ziyarete açılan ve Suudi Arabistan’ın en büyük yapay gölü unvanını elinde bulunduran Modon, gerek ailelerin gerekse de endüstriyel bölgede çalışan bireylerin yoğun biçimde ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Kentin yoğunluğundan sıkılırsanız, göl kıyısında sakin birkaç saat geçirebilirsiniz.

Dammam Yerel Müzesi

1985 yılında kurulan müze, Dammam ve Doğu Bölgesi’nin tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor.

Müzenin bünyesinde yer alan altı sergi alanını gezerken bazıları tarih öncesi devirlerden günümüze ulaşmış birbirinden değerli nesneleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Dammam Miras Köyü

Yerel kültüre dair detaylı bilgi sahibi olmak için Miras Köyü’nü Dammam gezilecek yerler listenize dâhil edebilirsiniz.

Köyde yer alan küçük müzede yerel halkın yüzyıllar içerisinde benimsedikleri yaşam tarzına dair ipuçlarını öğrenebilir, yöresel yemekleri tadabilir ve otantik ürünler satın alabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Namangan Şehir Rehberi

Namangan Özbekistan Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Özbekistan'nın doğusundaki Fergana vadisi'nin kuzeyindeki Namangan eyaleti'nin başkentidir. Bu tarih kokan şehre Namangan uçak bileti alarak rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Nüfusu yaklaşık yarım milyondur. Namangan, Özbekistan'ın üçüncü büyük nüfusudur. Namangan ismini bölgede bulunan tuz ocaklarından almıştır. Ülkenin kuzeydoğusunda, Fergana vadisinin kuzeyinde Namangan eyaletinde yer almaktadır. Şehir tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişmiştir. Namangan karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları sıcaktır. Ekonomi ağırlıklı olarak tarımdır. Kurak iklim nedeniyle, hemen hemen tüm bitkileri Syr Derya boyunca ve Chatkal Dağları nehir vadilerinde sulanan arazi de yetiştirilir. Ekilen dönümün büyük bir kısmı pamuktur. Hafif sanayi için bir merkezdir. Şehrin büyük kısmı Farsça konuşmaktadır. 

Doğal kaynaklar petrol, doğal gaz, altın, kurşun, bakır, kuvars ve antikon yatakları içerir. 

Namangan bölgesinde 690 okul, 10 akademik lise, 108 kolej bulunmaktadır.  Namangan şehrinde buna ek olarak üç yüksek öğretim kurumu vardır. Namangan Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü, ve Namangan Mühendislik Teknoloji Enstitüsü vardır. 

Namangan bölgesi, Özbekistan'ın asırlık tarihinde, özellikle bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
Bölgede tarihi ve kutsal yerler vardır. Molla Kırgız Camii, Ota Valikhon Tur ve Şeyh Iskhok Eshon camileri, Hasrati mavlono Lutfullokh Chustiy kompleksi, Molla Bozor Okhund türbesi ve Bibi Ona gibi kutsal yerler. 

Namangan şehir merkezine Namangan uçak bileti alarak 12 km mesafede ki Namangan Havaalanına farklı ülkelerden ulaşabilirsiniz. Kente ayrıca 1912 yılında inşa edilmiş bir tren istasyonu hizmet vermektedir. 

NAMANGAN’DA GEZİLECEK YERLER 

Babur Park : Namangan'daki Babur Parkı, Özbekistan Şehrin merkezinde yer alıyor. Babur Park, adını Fergana Vadisi'nde doğan İmparator Babur'un adından almıştır ve birçok eski chinor ağacıyla ünlüdür. 

Molla Kırgız Medresesi : 1910 yılında inşa edilen Molla Kırgız Medresesi adını yerel bir mimar olan Usto Kırgız'dan almıştır. Namangan'lı zengin bir pamuk kralı tarafından kurulan müze, Sovyetler tarafından kapatıldı. Medrese bağımsızlığın ardından yerel halk tarafından restore edilmiş ve tarihi bir anıt olarak tekrar açılmıştır.  Medresenin minareleri ve portalı tamamen restore edilmiş, beyaz, mavi, sarı ve yeşil mozaik çiniler ile süslenmiştir. İçeride, yaklaşık 150 öğrenciye ev sahipliği yapacak 35 odayla çevrili küçük bir avlu bulunmaktadır. 

Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii : Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii 1720'lerden kalmadır ve yerel mimar Usto Muhammed İbrahim'in eseridir. Her ikisi de yakın zamanda yenilenmiştir. Dört tarafı da açılan portal kubbeli cami, 12. yüzyılda olağan olan ancak Fergana Vadisi'nde ortadan kaybolan bir yöntemle üretilen karmaşık pişmiş toprak çini işçiliğine ev sahipliği yapıyor. Binalar ibadete açık, ancak sadece erkekler girebilir. 

Ota Valikhon Tur Camii : 1915 yılında inşa edilen Ota Valikhon Tur Camii, Namangan çarşısının 1 km doğusunda yer almaktadır. Arap kaligrafisi, muhteşem yıldız şekilli oymalarla dış cephedeki tuğlaları süslüyor. Büyük kubbeler mavi mozaik çizgilerle dekore edilmiştir. Şimdilerde namangan sanatçılar sendikasının bir galerisidir ve yerel sanatçıların çalışmaları sergilenir. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store