0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Adana - Semerkand Uçak Bileti

Adana - Semerkand uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Adana Şehir Rehberi

Adana, doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akdeniz bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerine ev sahipliği yapan Adana, tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapması ve lezzetli mutfağı ile Türkiye'nin en önemli gezi yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Oldukça gelişmiş ve modern bir şehir olan Adana, Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biridir. Doğası, narenciye bahçeleri, eşsiz tarihi dokusu, uluslararası festivalleri ve lezzetli mutfağı Adana'yı görülmeye değer kılıyor. dana ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar, bölgenin eski çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. En kesin tarih Kitvanza Krallığı ile başlar. Bu Krallık MÖ 1335 yılında Hititlerin egemenliğine girmiştir. Adana, zamanla Kue Krallığı, Asur Krallığı, Klikya, Persler, Makedonlar, Seleukoslar ve Romalılar da dahil olmak üzere başka krallıklara da ev sahipliği yapmıştır. Adana uçak bileti ile Akdeniz’in incisi Adana’ya seyahat edebilirsiniz. Şehirde çok sayıda cami, köprü, kilise, han, hamam ve müze bulunuyor. Toros Dağları'ndaki yüksek alanlar trekking, yayla turizmi, av turizmi için oldukça iyidir. 

 

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Adana’ya seyahat etmek için Adana şehrinde bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Adana uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

 

Adana Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Adana, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Adana uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Adana’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Adana Sinema Müzesi: Adana, Türk Sinemasının gelişimine büyük katkı sağlayan çok sayıda yönetmen, oyuncu ve yapımcı yetiştirmiştir. Adana Sinema Müzesi, bünyesinde Türk Sinema  tarihine ait heykeller, filmlere ait bilgiler, fotoğrafları barındırmaktadır. Müze, Seyhan Nehri'nin kıyısında yer almakta ve şehir merkezine yürüme mesafesindedir.

Ulu Camii: Ulu Camii 16 yüz yılda inşa edilmiş Selçuklu, Memlûklu ve Osmanlılar Dönem'lerine ait mimarî karakterleri üzerinde toplayan bu eserin üç ayrı kitabesinden, ilk defa 1513 yıllarında Ramazan oğlu Halil Bey tarafından inşasına başlandığı, 1541 yılında Halil Beyin oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından bitirilerek ibadete açıldığı anlaşılmaktadır. 1998 yılında Sabancı Merkez Camii tamamlanana kadar Adana'nın en büyük camisi olmuştur. Caminin yanında bir de dervişlere ev sahipliği yapan bir medrese bulunmaktadır. 

Büyük Saat Kulesi: Büyük Saat Kulesi, Türkiye'nin en yüksek saat kulesidir ve 1882'de yapılmıştır. Kule 32 metre yüksekliğe sahiptir. Kule Ulucami semtinde yer almaktadır. 

Adana Sabancı Merkez Camii: Adana Sabancı Merkez Camii, modern Türk mimarisinin harika bir örneğidir. Cami, şehrin kalbinde yer almaktadır. 

Taş Köprü: MS 2. yüzyılda Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiş antik bir Roma taş köprüsüdür. Bu köprü, Akdeniz'den Anadolu ve İran'a uzanan eski ticaret ve iş yollarının ana bağlantısı olarak kabul edildiğinden, büyük tarihsel öneme sahiptir.

Misis Antik Kenti: 3000 yıllık geçmişi ile tarihi adı Mepsos adlı kahramandan gelmektedir. Ayrıca Nuh Peygamber'in hikayesini anlatan değerli mozaikler de bulunmaktadır. Adana geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken yerler arasında ilk başta gelmektedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Semerkand Şehir Rehberi

Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Semerkand, 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanları listesine eklenmiştir. Bu eşsiz şehir, İslam mimarisinin ve sanatının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Semerkand, 15. yüzyılda Afganistan, Pakistan, İran, Azerbaycan, kısmen Rusya, Kazakistan, Çin ve Hindistan'ın bulunduğu toprakları fethetmeyi başaran Özbek ulusal kahramanı Timur'un da başkenti olarak da bilinir. Bugün de hala Özbekistan'ın her yerinde cadde, meydan ve parklarda adı geçmektedir.

Bugün Semerkand, Orta Asya'nın çoğu şehri gibi : eski ve yeni şehir olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Yeni bölüm, sanayi ve kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları dahil olmak üzere şehrin idari kısmının yer aldığı yerdir. Şehrin eski kısmı ise tarihi anıtlar, mağazalar, atölyeler ve eski özel evler içerir. Genellikle şehrin eski kısmına geziler düzenlenir. Semerkand’ın nüfus ve bölge sayısı bakımından Özbekistan'da ikinci sırada yer aldığını söyleyelim. Semerkand uçak bileti alarak bu tarihi bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Semerkand’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Semerkand, Orta Asya’nın en büyük ve Özbekistan’ın en çok ziyaret edilen yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Semerkand’a seyahat etmek için Semerkand şehrin de bulunan Semerkand Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Semerkand uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Özbekistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Astana’dan Semerkand uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

 

Türkiye – Semerkand Arası Uçakla Kaç Saat?

İstanbul - Semerkand arasındaki uçuş mesafesi 3200 km’dir. İstanbul ile Özbekistan Arası Uçakla 4 saat 20 dakika sürmektedir

 

Semerkand’ta Gezilecek Yerler

Özbekistan’ın tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehridir. 2500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın eski şehirleri arasında yer alan Semerkand’ı gezerken sizlere yardımcı olacak bir liste hazırladık.

Registan Meydanı: Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Bibi Hanım Cami:  Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Ulugbek Gözlemevi: Semerkant rasathanesinin tarihi anıtları arasında, 1428-1429 yıllarında Ulugbek tarafından inşaa ettirilmiştir.

Tilla-Kori Medresesi: Tilla-Kori Medresesi'nin inşaatına Semerkant hükümdarı Yalangtush Bakhadur'un emriyle 1646 yılında başlanmış ve ancak 1660 yılında bitirilmiştir. Binanın tamamı çeşitli bitkisel süslemeler ve çizgisel desenlerle dekore edilmiştir. 2001 yılında Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store