0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Adana - Namangan Uçak Bileti

Adana - Namangan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Adana Şehir Rehberi

Adana, doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akdeniz bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerine ev sahipliği yapan Adana, tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapması ve lezzetli mutfağı ile Türkiye'nin en önemli gezi yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Oldukça gelişmiş ve modern bir şehir olan Adana, Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biridir. Doğası, narenciye bahçeleri, eşsiz tarihi dokusu, uluslararası festivalleri ve lezzetli mutfağı Adana'yı görülmeye değer kılıyor. dana ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar, bölgenin eski çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. En kesin tarih Kitvanza Krallığı ile başlar. Bu Krallık MÖ 1335 yılında Hititlerin egemenliğine girmiştir. Adana, zamanla Kue Krallığı, Asur Krallığı, Klikya, Persler, Makedonlar, Seleukoslar ve Romalılar da dahil olmak üzere başka krallıklara da ev sahipliği yapmıştır. Adana uçak bileti ile Akdeniz’in incisi Adana’ya seyahat edebilirsiniz. Şehirde çok sayıda cami, köprü, kilise, han, hamam ve müze bulunuyor. Toros Dağları'ndaki yüksek alanlar trekking, yayla turizmi, av turizmi için oldukça iyidir. 

 

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Adana’ya seyahat etmek için Adana şehrinde bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Adana uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

 

Adana Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Adana, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Adana uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Adana’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Adana Sinema Müzesi: Adana, Türk Sinemasının gelişimine büyük katkı sağlayan çok sayıda yönetmen, oyuncu ve yapımcı yetiştirmiştir. Adana Sinema Müzesi, bünyesinde Türk Sinema  tarihine ait heykeller, filmlere ait bilgiler, fotoğrafları barındırmaktadır. Müze, Seyhan Nehri'nin kıyısında yer almakta ve şehir merkezine yürüme mesafesindedir.

Ulu Camii: Ulu Camii 16 yüz yılda inşa edilmiş Selçuklu, Memlûklu ve Osmanlılar Dönem'lerine ait mimarî karakterleri üzerinde toplayan bu eserin üç ayrı kitabesinden, ilk defa 1513 yıllarında Ramazan oğlu Halil Bey tarafından inşasına başlandığı, 1541 yılında Halil Beyin oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından bitirilerek ibadete açıldığı anlaşılmaktadır. 1998 yılında Sabancı Merkez Camii tamamlanana kadar Adana'nın en büyük camisi olmuştur. Caminin yanında bir de dervişlere ev sahipliği yapan bir medrese bulunmaktadır. 

Büyük Saat Kulesi: Büyük Saat Kulesi, Türkiye'nin en yüksek saat kulesidir ve 1882'de yapılmıştır. Kule 32 metre yüksekliğe sahiptir. Kule Ulucami semtinde yer almaktadır. 

Adana Sabancı Merkez Camii: Adana Sabancı Merkez Camii, modern Türk mimarisinin harika bir örneğidir. Cami, şehrin kalbinde yer almaktadır. 

Taş Köprü: MS 2. yüzyılda Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiş antik bir Roma taş köprüsüdür. Bu köprü, Akdeniz'den Anadolu ve İran'a uzanan eski ticaret ve iş yollarının ana bağlantısı olarak kabul edildiğinden, büyük tarihsel öneme sahiptir.

Misis Antik Kenti: 3000 yıllık geçmişi ile tarihi adı Mepsos adlı kahramandan gelmektedir. Ayrıca Nuh Peygamber'in hikayesini anlatan değerli mozaikler de bulunmaktadır. Adana geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken yerler arasında ilk başta gelmektedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Namangan Şehir Rehberi

Namangan Özbekistan Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Özbekistan'nın doğusundaki Fergana vadisi'nin kuzeyindeki Namangan eyaleti'nin başkentidir. Bu tarih kokan şehre Namangan uçak bileti alarak rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Nüfusu yaklaşık yarım milyondur. Namangan, Özbekistan'ın üçüncü büyük nüfusudur. Namangan ismini bölgede bulunan tuz ocaklarından almıştır. Ülkenin kuzeydoğusunda, Fergana vadisinin kuzeyinde Namangan eyaletinde yer almaktadır. Şehir tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişmiştir. Namangan karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk, yazları sıcaktır. Ekonomi ağırlıklı olarak tarımdır. Kurak iklim nedeniyle, hemen hemen tüm bitkileri Syr Derya boyunca ve Chatkal Dağları nehir vadilerinde sulanan arazi de yetiştirilir. Ekilen dönümün büyük bir kısmı pamuktur. Hafif sanayi için bir merkezdir. Şehrin büyük kısmı Farsça konuşmaktadır. 

Doğal kaynaklar petrol, doğal gaz, altın, kurşun, bakır, kuvars ve antikon yatakları içerir. 

Namangan bölgesinde 690 okul, 10 akademik lise, 108 kolej bulunmaktadır.  Namangan şehrinde buna ek olarak üç yüksek öğretim kurumu vardır. Namangan Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü, ve Namangan Mühendislik Teknoloji Enstitüsü vardır. 

Namangan bölgesi, Özbekistan'ın asırlık tarihinde, özellikle bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. 
Bölgede tarihi ve kutsal yerler vardır. Molla Kırgız Camii, Ota Valikhon Tur ve Şeyh Iskhok Eshon camileri, Hasrati mavlono Lutfullokh Chustiy kompleksi, Molla Bozor Okhund türbesi ve Bibi Ona gibi kutsal yerler. 

Namangan şehir merkezine Namangan uçak bileti alarak 12 km mesafede ki Namangan Havaalanına farklı ülkelerden ulaşabilirsiniz. Kente ayrıca 1912 yılında inşa edilmiş bir tren istasyonu hizmet vermektedir. 

NAMANGAN’DA GEZİLECEK YERLER 

Babur Park : Namangan'daki Babur Parkı, Özbekistan Şehrin merkezinde yer alıyor. Babur Park, adını Fergana Vadisi'nde doğan İmparator Babur'un adından almıştır ve birçok eski chinor ağacıyla ünlüdür. 

Molla Kırgız Medresesi : 1910 yılında inşa edilen Molla Kırgız Medresesi adını yerel bir mimar olan Usto Kırgız'dan almıştır. Namangan'lı zengin bir pamuk kralı tarafından kurulan müze, Sovyetler tarafından kapatıldı. Medrese bağımsızlığın ardından yerel halk tarafından restore edilmiş ve tarihi bir anıt olarak tekrar açılmıştır.  Medresenin minareleri ve portalı tamamen restore edilmiş, beyaz, mavi, sarı ve yeşil mozaik çiniler ile süslenmiştir. İçeride, yaklaşık 150 öğrenciye ev sahipliği yapacak 35 odayla çevrili küçük bir avlu bulunmaktadır. 

Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii : Hoca Amin Kabri Türbesi ve Hoca Amin Camii 1720'lerden kalmadır ve yerel mimar Usto Muhammed İbrahim'in eseridir. Her ikisi de yakın zamanda yenilenmiştir. Dört tarafı da açılan portal kubbeli cami, 12. yüzyılda olağan olan ancak Fergana Vadisi'nde ortadan kaybolan bir yöntemle üretilen karmaşık pişmiş toprak çini işçiliğine ev sahipliği yapıyor. Binalar ibadete açık, ancak sadece erkekler girebilir. 

Ota Valikhon Tur Camii : 1915 yılında inşa edilen Ota Valikhon Tur Camii, Namangan çarşısının 1 km doğusunda yer almaktadır. Arap kaligrafisi, muhteşem yıldız şekilli oymalarla dış cephedeki tuğlaları süslüyor. Büyük kubbeler mavi mozaik çizgilerle dekore edilmiştir. Şimdilerde namangan sanatçılar sendikasının bir galerisidir ve yerel sanatçıların çalışmaları sergilenir. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store