Özbekistan Gezilecek Yerler

 

Çarvak Gölü

 

Çarvak Gölü , Taşkent'te popüler bir tatil beldesidir ve Özbekistan'ın her yerinden ve komşu ülkelerden birçok tatilci rezervuarı ziyaret eder. Bankalar ve çevredeki köyler, turistleri ağırlamak için çok çeşitli oteller, kulübeler, evler ve tapchanlar sunmaktadır.

 

Emir Timur Müzesi

 

Taşkent'teki Emir Timur Müzesi, 1996 yılında hükümdar Emir Timur'un anısına açıldı. Emir Timur müzesi, Semerkant'taki Orta Çağ mimarisinin gelenekleri üzerine inşa edilmiş, ancak modern gereksinimleri de karşılayan Gur-i Amir türbesini andırıyor.Bu meydanın geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanıyor

 

Ark of Buhara

Buhara'nın Gemisi, Özbekistan'ın Buhara şehrinde, ilk olarak MS 5. yüzyılda inşa edilmiş ve işgal edilmiş büyük bir kaledir. Askeri bir yapı olmasının yanı sıra, Ark, kalenin tarihi boyunca, Buhara'yı çevreleyen bölgede hakim olan çeşitli kraliyet ailesinin yaşadığı bir kasabayı kapsıyordu.

 

Nukus

Nukus Karakalpakistan Cumhuriyeti’nin başkenti. Aral Gölü yakınındaki şehrin etrafında Karakum, Kızılkum, Taşlı çöller var. Dünyanın en iyi müzelerinden biri olarak değerlendiren Nukus Museum of Art’ın burada olması da özel bir önem taşıyor.

 

Siyab Bazaar

 

Diğer adı, Kadınlar Pazarı olan Siyab Bazaar’da daha çok kadın üretici ve satıcılar görebilirsiniz.Bu pazarın en önemli özelliklerinden biri, 800 yıldır aynı yerde kuruluyor olması.

 

Registan Meydanı

 

Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Gur-i Emir Külleyesi

Özbekistan mimarisinin en önemli eserlerinden biri olup aynı zamanda Türbe mimarisinin baş yapıtlarından biri olarak tarihte yerini alır. 14. yüz yılında inşa edilen Gur-u Emir Külliyesi Özbekistan’ın en uğrak noktaların biri olmuştur.

Bibi Hanım Cami

Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Kategoriler: Seyahat Rehberi